Parc industrial de 750 de milioane de euro lângă Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parc industrial de 750 de milioane de euro lângă Ploieşti
Parc industrial de 750 de milioane de euro lângă Ploieşti

Un nou parc industrial se va construi lângă Ploieşti, printr-un parteneriat privat româno-belgian, iar investiţia se ridică la 750 de milioane de euro. Proiectul va fi gata în şapte ani.

Compania belgiană Alinso va realiza, împreună cu Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex Group România, un parc industrial –  Ploieşti West Park –  în comuna Ariceştii Rahtivani, printr-o investiţie de 750 de milioane de euro. Proiectul va fi finalizat în aproximativ şase-şapte ani. Uşurelu deşine 20% din totalul investiţiei, potrivit Newsin.

Ploieşti West Park se va întinde pe o suprafaţă de 220 de hectare şi va fi compus dintr-un Business Park pentru activitate logistică şi producţie uşoară, fiind completat cu restaurante, hoteluri, birouri şi un parc de cercetare.

De asemenea, parcul industrial va avea în alcătuire şi o zonă de retail cu spaţii destinate cumpărăturilor şi relaxării. „Prima clădire din parcul logistic, a cărei construcţie a debutat în luna iunie, are o suprafaţă de peste 40 de hectare, o înălţime de peste 11 metri şi va fi finalizată la începutul lunii octombrie. Aceasta face parte din prima fază a proiectului, ce se va întinde pe un spaţiu de 45 de hectare şi va fi terminată în doi-trei ani. Estimăm că întregul proiect va fi terminat în circa şase-şapte ani, în funcţie de evoluţia financiară la nivel mondial”, a declarat Ivan Lokere, directorul executiv al Alinso Group.

16.000 de noi locuri de muncă

Toate cădirile construite sunt destinate închirierii, însă se ia în calcul şi vânzarea acestora pe părţi. „Toate construcţiile vor fi realizate pentru a fi închiriate şi estimăm un preţ orientativ al chiriei de 55 de euro pe metru pătrat, depinzând însă de utilităţile fiecăreia. Suntem deschişi şi la vânzarea unor părţi din proiect, dar încă nu avem planuri concrete. În prezent, suntem în negociere cu peste 30 de companii interesate să închirieze”, a spus Uşurelu.

Ploieşti West Park va crea aproximativ 16.000 de locuri de muncă, în prima fază a proiectului urmând să fie angajate circa 3.500 - 4.000 de persoane.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite