Piaţa francizelor din România va ajunge la 1,5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a devenit, odată cu integrarea în Uniunea Europeană, mult mai atractivă din punct de vedere investiţional. Mai mulţi jucători renumiţi pe pieţele internaţionale de franciză

România a devenit, odată cu integrarea în Uniunea Europeană, mult mai atractivă din punct de vedere investiţional. Mai mulţi jucători renumiţi pe pieţele internaţionale de franciză şi-au anunţat sosirea, în acest an în ţara noastră, fapt ce va conduce la un trend puternic ascendent al acestor tipuri de businessuri, în România. "În acest an vor veni la noi cel puţin două mari francize industriale care deţin afaceri impresionante pe plan internaţional - dar care nu şi-au făcut încă publică intenţia - şi mai multe reţele de fast-food-uri şi magazine", a declarat pentru Adevărul, Constantin Anton, preşedintele Asociaţiei Române a Francizelor din România (ARFR).

Din vară, Subway -prezentă pe plan local

Dacă anul trecut piaţa francizelor din România a atins un nivel aproximativ de un miliard de euro, preşedintele asociaţiei estimează pentru acest an o cifră de afaceri de cel puţin 1,5 miliarde de euro.

"Există două reţele străine importante de fast-food-uri şi magazine care se vor lansa oficial în România, cel mai probabil în perioada iunie-iulie. Una dintre acestea este franciza Subway, care deţine aproximativ 21.000 de magazine în America, dar şi în Europa", precizează Anton. Potrivit acestuia, tot în acest an vor fi lansate şi mai multe francize din domeniul modei. Una dintre acestea este Torrero.

"Tot în 2007 va fi lansată în România o franciză în domeniul juridicului. Aceasta, deja prezentă în SUA, Canada, Anglia sau Venezuela, va da posibilitatea românilor care vor să facă afaceri în străinătate să înfiinţeze o firmă în America, dar şi în Europa, în numai şapte zile", a explicat Anton, precizând, totodată, că nici zona entertaimentului nu va fi ocolită de investitorii străini. În acest domeniu va intra, din acest an, o firmă americană care se bucură deja de succes, la nivel internaţional.

La sfârşitul anului trecut, în România existau 350 de francize, din care 67 sunt româneşti.

Băncile străine vor să se extindă prin franciză

Potrivit preşedintelui ARFR, tot în acest an vor să vină în România şi mai multe bănci, care au deja dezvoltată o reţea în străinătate. "Este vorba despre o bancă din Portugalia şi mai multe instituţii similare din Olanda, care şi-au manifestat interesul pentru piaţa noastră", susţine Anton.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite