Piaţa de decoraţiuni interioare creşte odată cu boomul din construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii şi importatorii de articole pentru decoraţiuni interioare - sticlărie, textile, PVC, lemn, feronerie, materiale plastice sau din aluminiu - raportează anual creşteri ale

Producătorii şi importatorii de articole pentru decoraţiuni interioare - sticlărie, textile, PVC, lemn, feronerie, materiale plastice sau din aluminiu - raportează anual creşteri ale vânzărilor de peste 30%. Dinamica se datorează atât creşterii numerice a construcţiilor noi, cât şi multiplicării suprafeţelor supuse renovării şi reamenajării.

Una dintre caracteristicile interesante, remarcate de specialiştii acestei pieţe, este aceea că articolele se importă în formă brută, apoi se prelucrează artistic - în funcţie de specificul local şi de dorinţele clientului - în atelierele româneşti. "Criteriul preţului a început să fie înlocuit de cel al calităţii materialelor", ne-a declarat, ieri, Alecsandru Ionescu, directorul pentru România al companiei TNT Productions, care va organiza săptămâna viitoare o expoziţie specializată în decoraţiuni interioare.

Această tendinţă s-a remarcat în special în cazul tâmplăriei din PVC şi aluminiu, după ce mai mulţi clienţi au avut experienţe triste cu sistemele de uşi şi ferestre de proastă calitate pe care le-au cumpărat şi instalat la preţuri mici. În ceea ce priveşte draperiile, carpetele, covoarele şi celelalte articole textile, "clenţii români, mai ales cei care au posibilităţi financiare mai mari, apelează la designeri pentru a-şi amenaja locuinţele", a mai spus Alecsandru Ionescu.

Mâine se deschid două expoziţii specializate în amenajări interioare

În perioada 29-31 martie, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Palatului Parlamentului din Bucureşti, se vor desfăşura expoziţiile "WinDoor" (ediţia a treia) şi "HomeTex" (ediţia a doua), specializate în decoraţiuni interioare. Conducerea companiei organizatoare - TNT Productions Romania - a anunţat că vor fi în total 65 de expozanţi şi se aşteaptă participarea a cel puţin 4.000 de vizitatori, majoritatea specialişti în amenajări şi decoraţiuni interioare.

Printre punctele de atracţie ale ediţiei 2007 se numără construcţiile speciale pentru Delta Dunării, mochetele de lux, lenjeriile de pat cu strasuri, soluţiile de evitare a pierderilor de căldură, tâmplăria destinată persoanelor cu handicap sau "centrala solară".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite