Piaţa ciocolatei va stagna în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa ciocolatei va stagna în acest an
Piaţa ciocolatei va stagna în acest an

Piaţa autohtonă de ciocolată se va menţine în 2009 la acelaşi nivel ca în anul precedent, la aproximativ 900 de milioane de lei, având în vedere contextul economic actual, a declarat Doina Cavache, directorul de afaceri corporatiste al Kraft România, potrivit NewsIn. O revenire a pieţei de profil este posibilă în a doua jumătate a anului 2010.

"Consumatorii sunt mai precauţi în alegerile pe care le fac şi se orientează spre mărcile cunoscute, în care au încredere. Se gândesc de două ori dacă într-adevăr au nevoie sau nu de un anumit lucru şi nu se mai abat atât de mult de la lista de cumpărături făcută acasă", a explicat Cavache.

O stagnare a vânzărilor va înregistra şi brandul Poiana, la 35 de milioane de bucăţi, potrivit estimărilor Andreei Cotlarciuc, senior brand managerului Poiana şi Milka. Poiana a înregistrat în 2008 acelaşi volum de vânzări, cu o valoare de 94,5 milioane de lei, la un preţ mediu la raft de 2,7 lei pe tableta.
"Este primul an, din 2000 şi până acum, când acest brand înregistrează stagnare. În anii anteriori am obţinut şi creşteri de două cifre ale vânzărilor. Actul de cumpărare anul acesta se realizează mult mai atent şi mai raţionalizat", a spus Cotlarciuc. Reprezentantul Poiana a mai spus că, în prezent, în România consumul de ciocolată este sub două kg pe cap de locuitor/an, comparativ cu circa 5-6 kg în alte ţări din Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite