A&D Pharma se împrumută 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A&D Pharma se împrumută 100 de milioane de euro
A&D Pharma se împrumută 100 de milioane de euro

Grupul farmaceutic A&D Pharma a semnat acordul pentru un credit de 100 de milioane euro cu un consorţiu de cinci bănci finanţatoare, parteneriat care a intrat în vigoare pe data de 12 august. Noul împrumut înlocuieşte linia de credit de 100 milioane euro acordată anterior de un sindicat de 11 bănci.

Noul acord cu clubul celor cinci bănci a fost semnat pe 30 iulie, 2009, şi a intrat în vigoare pe 12 august anul curent, la data maturităţii vechiului credit, şi va expira în data de 30 iulie, 2012. Creditul a fost acordat A&D Pharma şi subsidiarelor sale din România cu scopul refinanţării creditului sindicalizat iniţial de 100 milioane euro, precum şi pentru scopuri generale de business.

Cele cinci bănci finanţatoare care au acordat acum acest credit, fiecare cu o participare de 20 milioane euro, sunt Banca Comercială Română, BRD - Groupe Société Générale, Citibank Europe Plc, RBS Bank (România) şi UniCredit Bank Austria AG.

Grupul farmaceutic A&D Pharma anunţa recent că va semna acordul pentru un împrumut de 100 milioane euro, de la cinci bănci din România, bani necesari finanţării activităţii curente a companiei şi pentru investiţii.

Directorul financiar al A&D Pharma, Dimitris Sophocleous, nu a precizat la acea dată care sunt cele cinci bănci şi nici care au fost condiţiile creditării, spunând că aceste amănunte vor fi făcute publice după semnare.

A&D Pharma are trei divizii, şi anume cea de retai(Sensiblu), de marketing şi vânzări (A&D Pharma Marketing and Sales) şi divizia de distribuţie clasică (Mediplus).

A&D Pharma este o companie de tip holding înregistrată în Olanda, care activează în România în domeniul distribuţiei, serviciilor de vânzare şi marketing şi a vânzării cu amănuntul a produselor farmaceutice. Grupul farmaceutic are în prezent 3.100 angajaţi.

Cifra de afaceri consolidată a grupului a avut o rată de creştere anuală compusă de 39% între anii 2003 şi 2008 şi s-a ridicat la 501,5 milioane euro în cele 12 luni încheiate la 31 decembrie 2008.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite