Petrom va investi în energia din surse regenerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom intenţionează să investească în producţia de energie din surse regenerabile şi analizează proiecte în sectorul eolian şi geotermal, a declarat şeful diviziei de afaceri corporatiste din cadrul companiei, Răzvan Nicolescu.

„Cu siguranţă vom investi în regenerabile, dar nu ştim exact când, depinde de criza economică“, a spus Nicolescu. În opinia sa, sistemul de promovare a energiei renegerabile prin certificate verzi ar trebui înlocuit cu tarifele fixe.

Potrivit raportului anual pe 2008, Petrom a stabilit un grup de lucru, compus din experţi din toate segmentele de activitate ale companiei, care colaborează cu OMV Future Energy Fund (fond din care OMV finanţează proiecte de energie regenerabilă – n.r.) şi se concentrează pe identificarea şi analizarea proiectelor potenţiale din sectorul energiei regenerabile.

În colaborare cu Universitatea din Oradea

Până la sfârşitul anului 2008, au fost aprobate şapte proiecte pilot, din mai multe iniţiate. Studiile pentru aceste proiecte au necesitat un buget de aproximativ trei milioane de euro, în perioada 2008-2009.

Acestea se înscriu în următoarele arii: energie geotermală, captare de dioxid de carbon, combinată cu îmbunătăţirea factorului de recuperare a ţiţeiului, centrale electrice cu zero emisii, eficienţă energetică, biogaz, biocombustibili.

În ceea ce priveşte energia geotermală, proiectul derulat de companie are ca obiectiv producerea de energie termică şi electrică din sondele abandonate. Proiectul face parte din strategia grupului OMV în domeniul geotermal şi a fost realizat de Universitatea din Oradea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite