Petrom a descoperit hidrocarburi în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrom a descoperit hidrocarburi în Rusia
Petrom a descoperit hidrocarburi în Rusia

Petrom anunţă descoperiri de petrol şi gaze în perimetrul Kamenski din regiunea Saratov din Rusia, de aproximativ 6.500 de barili echivalent petrol pe zi în trei straturi, după forări la o adâncime de 3.882 de metri.

Astfel, descoperirea dintr-unul dintre straturi permite o rată de producţie de peste 2.500 de barili pe zi de ţiţei uşor.

De asemenea, două formaţiuni de gaze au produs împreună 550.000 de metri cubi de gaze pe zi şi 75 de metri cubi de condensat pe zi (4.000 de barili echivalent petrol pe zi).

„Acest succes de explorare şi în special ratele ridicate de producţie sunt foarte încurajatoare şi confirmă conceptele dezvoltate în parteneriat cu colegii noştri din Rusia de către o echipă mixtă de geologi”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru explorare şi producţie, citat într-un comunicat al companiei.

Petrom şi-a început activitatea în Rusia în 2006, prin achiziţia unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd., şi a explorat împreună cu acţionarul minoritar opt blocuri de explorare în regiunea Saratov, localizată la aproximativ 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, şi două în zona Komi, la aproximativ 1.200 de kilometri nord-est de Moscova.

Începând cu 2006, Ring Oil a achiziţionat, procesat şi interpretat peste 6.000 de kilometri de date seismice 2D în aceste două regiuni şi a forat şi testat patru sonde de explorare în licenţele Saratov.

Compania petrolieră austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile Petrom. Ministerul Economiei deţine 20,64% din titluri, Fondul Proprietatea are 20,11%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare controlează 2,03%, iar 6,21% aparţin acţionarilor minoritari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite