Pensiunile canine aduc venituri anuale de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreţi să plecaţi în vacanţă şi nu aveţi unde să vă lăsaţi prietenul patruped? Pensiunile specializate reprezintă o opţiune. În ultima vreme, cererea mare pentru astfel de servicii a

Vreţi să plecaţi în vacanţă şi nu aveţi unde să vă lăsaţi prietenul patruped? Pensiunile specializate reprezintă o opţiune. În ultima vreme, cererea mare pentru astfel de servicii a impulsionat afacerile de profil, care pot ajunge anual la sute de mii de euro.
În schimbul unor sume ce variază între 12 şi 20 de euro pe zi, pensiunile asigură patrupedelor condiţii de cazare de cinci stele în locaţii care sunt amenajate, multe dintre ele, cu gresie, faianţă, aer condiţionat şi chiar camere video. "Pensiunea canină este, în România, ca şi afacere, mai mult decât profitabilă, pentru că proprietarii care ţin la
odraslele
lor vor să le asigure, atunci când sunt plecaţi în concediu, spre exemplu, cele mai bune condiţii", a declarat pentru Adevărul, Gabriel Cocu, instructor de dresaj şi proprietar de pensiune canină. Proprietarii de câini apelează la serviciile unei pensiuni fie când pleacă în concediu şi nu au cui să-şi lase câinii în grijă, fie atunci când îi înscriu la o şcoală de dresaj.
Investiţie minimă, profit maxim
De la un teren cumpărat în 1995, în Popeşti Leordeni şi o investiţie de aproximativ 12.000 de dolari, businessul lui Cristi Vătău a ajuns astăzi să genereze, anual, o cifră de afaceri de aproximativ 400.000 de euro. Numai în Bucureşti deţine cinci astfel de pensiuni şi patru apartamente de bloc, dotate la un standard înalt, care asigură 80 de locuri de cazare pentru câini, iar în Craiova, o altă locaţie oferă 15 astfel de locuri de cazare. "Mai tot timpul sunt pline. Cererea cea mai mare este în perioada concediilor şi a sărbătorilor, de Crăciun sau de Paşte, când perioada medie de şedere în sistem de pensiune este de aproximativ două săptămâni", a declarat, pentru Adevărul, Cristi Vătău, instructor şi proprietar al şcolii de dresaj canin Kris.
Potrivit acestuia, tarifele pensiunilor diferă în funcţie de condiţiile oferite. Dacă pensiunea constă în padocuri simple, deschise, preţul este de 12 euro/zi, iar dacă spaţiile sunt şi încălzite, amenajate cu gresie şi faianţă, preţul este de 15 euro/zi. "Există însă clienţi care doresc pentru câinii lor aer condiţionat sau să fie urmăriţi în permanenţă.
Pensiunile de lux, ce constau în apartamente de bloc, sunt dotate inclusiv cu camere video", a declarat Vătău, precizând că preţul unei astfel de cazări ajunge la 20 de euro/zi. Într-un astfel de apartament-pensiune "locuiesc" doar doi căţei, în afara "cazării" fiindu-le asigurate şi multe alte servicii, precum program de joacă pe terenuri special amenajate, asistenţă medical-veterinară non-stop, hrană uscată şi gătită, precum şi periaj.
Modă "împrumutată" din străinătate
"Această afacere este, în acest moment, foarte la modă în străinătate. La noi însă, nu cunoaşte deocamdată amploarea de afară, dar în 2-3 ani se va dezvolta foarte mult şi în România", consideră reprezentantul pensiunilor Kris.
Pensiunile canine sunt folosite des şi în cazul în care proprietarii patrupedelor apelează la serviciile unei şcoli de dresaj. În paralel cu lecţiile, acestora li se oferă şi cazare, astfel încât să fie non-stop sub supravegherea instructorilor. În schimbul a 15 euro/zi, şcoala de Dresaj "Gabriel Cocu" oferă spre exemplu şi pensiune, în padocuri betonate de câte 14 metri pătraţi fiecare, complet acoperite, cu grătar şi cuşcă de lemn în interior.
Câinii au parte de intimitate, neatingându-se sau văzându-se între ei şi au totodată la dispoziţie un bazin de înot de 30 de metri lungime şi o pistă de bicicletă de 160 de metri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite