P&G face şampoane la Urlaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procter & Gamble (P&G) va investi 100 de milioane de dolari în construcţia unei fabrici de produse destinate îngrijirii părului la Urlaţi, în judeţul Prahova. Unitatea va începe activitatea

Procter & Gamble (P&G) va investi 100 de milioane de dolari în construcţia unei fabrici de produse destinate îngrijirii părului la Urlaţi, în judeţul Prahova. Unitatea va începe activitatea peste doi ani şi va prelua o parte din producţia fabricii din localitatea franceză Blois, de lângă Paris.

Printre mărcile de şampoane produse de grupul american se numără Pantene şi Head&Shoulders. Reprezentanţii companiei nu au stabilit ce mărci vor fi produse în România.

“Ritmul de dezvoltare al companiei depăşeşte capacitatea de producţie a fabricii din Blois, motiv pentru care o extindem în România”, explică Ramona Brad, responsabilul pentru comunicarea cu presa al P&G.

Se extind pe 25 de hectare

Compania a concesionat 25 de hectare din terenul Parcului Industrial de lângă Urlaţi. Potrivit primarului localităţii, Marian Măchiţescu, lângă terenul pe care îl va ocupa P&G se va construi încă o fabrică, aceea a unui producător de ambalaje cu care lucrează compania.

“În total, acest proiect se va extinde pe 36 de hectare”, ne-a declarat Măchiţescu. Vor fi angajate aici 3.000 de persoane, într-o zonă în care 3 din 10 locuitori sunt şomeri. Potrivit primarului localităţii Urlaţi, alte două grupuri producătoare de autoturisme sunt interesate în prezent să investească în zonă.

P&G deţine din 1995 o fabrică de detergenţi şi înălbitori la Timişoara, investiţia iniţială depăşind 40 de milioane de dolari. Portofoliul grupului cuprinde produse din gamele de îngrijire a sănătăţii, produse de curăţat, de îngrijire personală, de îngrijire feminină şi a copiilor, precum şi mărcile companiilor Gillette şi Wella.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite