Acţionarii Oltchim au decis să acţioneze în răspundere doi foşti administratori din partea PCC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţionarii Oltchim au decis să acţioneze în răspundere doi foşti administratori din partea PCC
Acţionarii Oltchim au decis să acţioneze în răspundere doi foşti administratori din partea PCC

Acţionarii combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au aprobat declanşarea acţiunilor în răspundere împotriva fostului admininistrator Waldemar Preussner şi a lui Wojciech Zaremba, reprezentantul în conducerea Oltchim din partea acţionarului minoritar PCC SE înaintea Adunării Generale a Acţionarilor de vineri, transmite NewsIn.

Totodată, acţionarii Oltchim au respins cererea similară a PCC SE de acţionare în răspundere a actualului preşedinte şi director general Constantin Roibu.

De asemenea, AGA a ales un nou membru în consiliul de administraţie, pe Alina-Eugenia Ţîrlea.

În luna septembrie, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a convocat AGA pentru a-i retrage statutul de membru în consiliul de administraţie reprezentatul PCC, Wojciech Zaremba, acuzându-l că acţionează împotriva intereselor combinatului.

Decizia acţionarului majoritar vine în contextul în care PCC SE, care deţine 12,15% din Oltchim, a depus în urmă cu două luni în instanţă o cerere de suspendare a deciziei de acordare a unei garanţii de stat de 49,6 milioane euro pentru combinatul de la Râmnicu-Vâlcea, în baza căruia Oltchim ar urma să contracteze un credit de 62 milioane euro.

Împrumutul de 62 milioane euro ar urma să fie folosit de Oltchim pentru achiziţionarea activităţii de petrochimie, din cadrul Arpechim.

În replică, grupul german PCC susţine că i s-a retras în mod nejustificat şi abuziv dreptul legal de a fi reprezentat în Consiliului de Administraţie al combinatului.

"Această acţiune poate fi interpretată ca o încercare de intimidare la adresa PCC şi a reprezentanţilor săi, şi contravine normelor şi conduitei de afaceri într-o societate democratică. PCC îşi rezervă dreptul de a ridica această chestiune în atenţia instituţiilor europene", se arată într-un comunicat al PCC.

PCC susţine că preluarea de către Oltchim a unităţii de petrochimie de la Arpechim este inadecvată din punct de vedere economic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite