Oltchim se pregăteşte să preia Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii Oltchim Râmnicu Vâlcea vor vota pe 22 decembrie, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, propunerea privind preluarea de la Petrom SA a activităţii de petrochimie din cadrul

Acţionarii Oltchim Râmnicu Vâlcea vor vota pe 22 decembrie, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, propunerea privind preluarea de la Petrom SA a activităţii de petrochimie din cadrul Arpechim Piteşti.

Potrivit unui comunicat transmis de compania vâlceană Bursei de Valori Bucureşti, un alt punct aflat pe ordinea de zi este aprobarea pentru contractarea unui credit, în valoare de maximum 100 milioane de euro, pentru finanţarea achiziţionării activităţii de petrochimie de la Arpechim Piteşti şi asigurarea capitalului de lucru necesar. Creditul va fi garantat cu active şi cu contracte de export.

Producţia se reduce temporar

În cazul în care la data de 22 decembrie Adunarea Generală Extraordinară nu îndeplineşte condiţiile de întrunire, şedinţa se reprogramează pentru ziua următoare, la ora 12.00.

Societatea Oltchim Rm. Vâlcea a anunţat recent că îşi va reduce activitatea în luna noiembrie 2008 cu 20% până la 40% din capacitate, pentru a evita acumularea de pierderi.

Oltchim a hotărât să reducă temporar cantitatea de etilenă şi de propilenă cu care se aprovizionează de la Petrom, având în vedere evoluţia pieţelor şi a mediului de afaceri pe fondul crizei financiare internaţionale, cu efecte asupra scăderii la mai mult de jumătate a cererii de produse petrochimice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite