Oil terminal investeşte 70 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oil terminal investeşte 70 de milioane de euro
Oil terminal investeşte 70 de milioane de euro

Compania Oil Terminal va realiza 11 proiecte de investiţii în următorii patru ani, a căror valoare totală se ridică la 70,65 milioane euro, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Economiei. Printre acestea se numără modernizarea conductelor şi protecţia mediului.

Pentru modernizarea unei conducte de legătură între zona de sud a depozitelor şi port, societatea va investi 16 milioane euro, iar proiectul urmează să fie realizat în patru ani. Printre proiectele ample ale companiei se numără realizarea îmbunătăţiri din punctul de vedere al protecţiei mediului, la Depozitul 2 al Oil Terminal. Valoarea proiectului se cifrează la 40 milioane euro, iar durata lui este de patru ani.

De asemenea, compania va realiza alte nouă proiecte, printre care se numără modernizarea unor instalaţii, consolidarea şi protecţia pantelor pentru reţeaua de conducte, montarea unor sisteme noi, construirea unei instalaţii de tratare a apei şi a unui rezervor de 5.000 metri cubi. Valoarea totală a acestora este de peste 14,6 milioane euro.

Oil Terminal a înregistrat un profit net de 437.190 lei în primul semestru al acestui an, de trei ori mai mic comparativ cu cel din perioada similară din 2008. Cifra de afaceri netă a crescut cu 1,23 la sută, ajungând la 65,625 milioane lei, iar veniturile totale s-au majorat cu 2,8 la sută, până la 67,511 milioane lei. Cheltuielile au crescut cu 4,1 la sută, cifrându-se la 66,765 milioane lei. Compania Oil Terminal are aprobate pentru 2009, în bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial, investiţii în sumă de 13 milioane lei, ce urmează a fi efectuate din surse proprii. Bugetul mai prevede pentru acest an un profit brut de 1,725 milioane lei şi unul net de 1,463 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite