Morgan Stanley tatonează piaţa locală de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Merrill Lynch, care a obţinut, în decembrie 2007, licenţă pentru a activa pe piaţa locală de comerţ cu electricitate, un alt gigant american şi-ar putea face apariţia în sectorul

După Merrill Lynch, care a obţinut, în decembrie 2007, licenţă pentru a activa pe piaţa locală de comerţ cu electricitate, un alt gigant american şi-ar putea face apariţia în sectorul energetic românesc. Surse din piaţă au declarat, pentru "Adevărul", că reprezentanţi ai Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, au avut deja întrevederi cu autorităţile din domeniu.

"Morgan Stanley s-a arătat interesată de stadiul de dezvoltare a pieţei de electricitate din România, de ce poate ea să îi ofere, de cota de regenerabile, de toate oportunităţile", au precizat sursele citate.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns, până la închiderea ediţiei, solicitării noastre privind planurile lor pentru piaţa românească de energie.

Cu birouri în 33 de ţări, Morgan Stanley desfăşoară operaţiuni în România din 2007, după ce a preluat 6% din dezvoltatorul imobiliar Imotrust Arad. Potrivit informaţiilor din piaţă, compania mai deţine acţiuni, prin fondurile sale, la BVB, bursa din Sibiu, SIF-uri, Albalact etc.

Tot mai mulţi jucători

În ultimii doi ani, pe piaţa românească de comerţ cu energie au început să îşi facă intrarea jucători tot mai importanţi la nivel european sau chiar mondial. Merrill Lynch sau gigantul belgian Electrabel figurează deja pe lista traderilor locali.

Slovenske Elektrarne, cel mai mare producător de energie din Slovacia, deţinut de grupul italian Enel, traderul ungar de energie JAS Budapest ZRt, dar şi Enel Trade sunt alte companii care aşteaptă de la autoritatea de reglementare licenţe pentru furnizarea de electricitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite