More Real Estate Services curtează băncile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilias Papageorgiadis
Ilias Papageorgiadis

Compania de consultanţă imobiliară More Real Estate Services vrea să ofere servicii de consultanţă băncilor în legatură cu portofoliul de credite neperformante pe care acestea le deţin şi să se axeze pe afaceri cu proprietăţi care pot fi valorificate de către companii interesate de investiţii în sectorul energetic.

Compania a semnat deja un contract cu banca ATE Bank România în vederea serviciilor de consultanţă şi este în negocieri cu alte instituţii bancare. Ilias Papageorgiadis, directorul executiv şi acţionarul majoritar al More Real Estate Services, spune că serviciile oferite de firmă vor viza atât clienţii cu probleme, cât şi pe cei care nu au încă dificultăţi, astfel încât aceştia să nu ajungă în situaţia de nu-şi putea plăti creditele.

 

Insolvenţele şi băncile vor trage preţurile în jos

 

Băncile ar putea juca un rol important în piaţa imobiliară în aceast an. „Ne aşteptăm ca, în premieră anul acesta, băncile să lichideze proprietăţi la valori mai mici decât cele ale ipotecilor puse pe acestea, ceea ce poate bloca piaţa”, spune Papageorgiadis. Insolvenţele vor avea de asemenea o influenţă asupra volumului de tranzacţii din piaţă. Dacă numărul acestora va continua să crească, vor fi disponibile multe proprietăţi la preţuri mici. Directorul More spune că această perioadă este una propice pentru investitori. „Preţurile au ajuns la un nivel destul de mic, iar din martie-aprilie băncile vor începe să injecteze bani în piaţă, însă costul acestor credite va fi unul considerabil”, explică Papageorgiadis.

 

2009, un an profitabil

 

Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei, mai mult decât dublul valorii din 2008, de sub două milioane de lei. De asemenea, compania a trecut pe profit, cu un rezultat de 1,5 milioane de lei. Pentru acest an, firma are ca ţintă un profit cu 5% peste cel din 2009. More Real Estate Services este prezentă pe piaţa românească din 2004 cu activităţi de consultanţă şi brokeraj imobiliar.

Ilias Papageorgiadis deţine 70% din acţiuniule firmei, potrivit datelor transmise Registrului Comerţului, diferenţa fiind deţinută de altă persoană cu cetăţenie greacă, Grigorios Papageorgiadis.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite