Mobila bunicii, la a doua tinereţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea pentru recondiţionarea de obiecte valoroase este tot mai mare. Specialiştii sunt însă tot mai puţini şi bătrâni. Mobila este produsul de care românii se despart cel mai greu. Mulţi sunt convinşi că produsele actuale de serie au o calitate tot mai scăzută.

Companiile care pot recondiţiona celebrele piese de mobilier florentine se pot număra pe degete. Specialiştii care cunoşteau tainele acestor piese sunt bătrâni, în mare parte. La fel sunt şi o mare parte din clienţii acestora. Convinşi de calitatea acestor produse, ei ajung să plătească şi o treime din valoarea produsului, doar pentru a nu se despărţi de obiectele de care îi leagă atâtea amintiri.

Recondiţionate, paturile mai ţin zece ani

Mare parte din lucrările cerute de proprietarii de mobilă veche ţin de reîmprospătarea aspectului tapiţeriei. “Suntem căutaţi de proprietari de mobilă clasică, produse cu o valoare destul de mare, din lemn masiv, superioare calitativ celor din PAL”, declară Cristian Tănase, administrator Textil Mob Decor.

Compania are doar doi angajaţi care mai pot face acest tip de lucrări, în schimb comenzile sunt numeroase. „O parte din acest mobilier este evaluat chiar la câteva mii de euro. Lucrările noastre, de obicei, ajung la o valoare de trei ori mai mică decât cea a produsului propriu-zis”, explică Tănase. Vin, de asemenea, şi proprietari ai unor produse mai puţin sofisticate, cum ar fi paturi cu arcuri. „Recondiţionate, toate acestea mai ţin încă zece ani”, se mândreşte proprietarul Textil Mob Decor.

Mai ieftin să repari cada decât să o schimbi

Un alt produs care dispare greu din apartamente îl reprezintă cada din fontă. O motivaţie a unor investiţii în lucrări de recondiţionare în dauna achiziţiei unui produs nou ţine de modificările care trebuie aduse băii. „Pentru o cadă nouă se strică tocul uşii, trebuie schimbată gresia, costurile ajung la valori destul de mari”, declară reprezentanţii White Briliant.

Pentru a da un aspect plăcut căzilor din fontă, nu cheltuiţi mai mult de 380 de lei, pentru produse cu dimensiuni mai mici, putând ajunge chiar la 300 de lei.

Firmele care execută lucrările vă oferă chiar şi un certificat de garanţie pentru o perioadă de patru ani.
Refacerea pardoselilor presupune fonduri consistente. Numărul clienţilor pentru astfel de produse este unul mai mic, însă, nu poate fi neglijat. Cererile vin, în special, din partea proprietarilor de pardoseli din marmură, granit sau mozaic.

„Aceste servicii presupun costuri mari. Noi ne adresăm în special zonei office sau comerciale, dar avem şi cereri din sector rezidenţial. Avem un preţ unitar de 15 euro pe metru pătrat”, spune Claudia Iacobescu, administrator Techno Stone. Lucrările durează foarte mult. Necesită până la 12 etape.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite