Miliardarul rus Alexei Mordaşov şi-a dat un salariu de 150 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al Severstal, Alexei Mordaşov (foto), şi-a îngroşat conturile cu 150 milioane de euro în dividende. Asta, în timp ce compania producătoare de oţel din Rusia, Severstal,

Directorul executiv al Severstal, Alexei Mordaşov (foto), şi-a îngroşat conturile cu 150 milioane de euro în dividende. Asta, în timp ce compania producătoare de oţel din Rusia, Severstal, îşi anunţa intenţia de a căuta alte firme pe care să le preia. Producătorul rus de oţel a pierdut licitaţia pentru Arcelor în favoarea Mittal Steel, condusă de miliardarul de origine indiană Lakshmi Mittal. Oligarhul rus, cu o avere estimată de revista "Forbes" la 5,7 miliarde de euro şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, avea numai 30 de ani când a fost numit directorul general al companiei Severstal. Alexei Mordaşov şi-a plătit singur salariul uriaş, deşi profitul anual al companiei pe care o conduce nu a fost tocmai conform aşteptărilor.

Câştigurile Severstal au scăzut cu 2,2 procente până la 2,3 miliarde de euro, în 2006. Dar Mordaşov a afirmat că grupul, care realizează operaţiuni de anvergură în Rusia şi SUA, estimează o creştere a profitului anul acesta şi că va adopta o strategie care urmăreşte fuziunile şi preluările. "Schimbările şi consolidarea prin care am trecut în 2006 ne oferă o platformă pentru o dezvoltare ulterioară", a afirmat directorul executiv al Severstal.

Dar pe lângă funcţia de conducere, Mordaşov este şi acţionarul principal al Severstal. Aşa că nu este de mirare că poate să-şi "voteze" o remuneraţie de 150 milioane de euro în dividende ce aparţin celui de-al doilea mare producător de oţel din Rusia. Dacă ar fi reuşit fuziunea cu Arcelor, cele două companii ar fi format cel mai mare producător de oţel din lume, cu o valoare de piaţă de aproximativ 50 miliarde de euro, scrie "The Times".

Deşi profitul Severstal a fost în scădere, veniturile companiei au cunoscut o creştere-record de 7,3 procente, până la 9,4 miliarde de euro. Mordaşov a afirmat că cifrele se datorează faptului că preţul minereurilor de cărbune şi fier au crescut în a doua jumătate a anului 2006 şi că acest trend va continua şi anul acesta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite