Mihai Lung a refuzat contractele cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 10 ani de activitate în domeniul construcţiilor, antreprenorul spune că nu a angajat lucrări publice, deşi acestea i-ar fi putut aduce un profit considerabil. Mihai Lung activează în domeniul construcţiilor încă din 1998. Acum, el se poate lăuda cu un portofoliu care cuprinde nume precum Elecrolux Suedia sau OMV Viena.

Dacă iniţial şi-a dorit să fie un simplu antreprenor, în prezent, Mihai Lung conduce un grup de firme din domenii diverse, de la consultanţă tehnică şi testarea materialelor de construcţii până la producţia tâmplăriei de aluminiu şi PVC, transport de marfă sau turism.

A preluat concurenţa

Debutul a ceea ce urma să devină mai târziu Inserv Grup a fost “unul fierbinte”. „Pentru a putea intra în afaceri a trebuit să fac un credit, din cauza căruia un an mai târziu puteam să falimentez. Dobânda băncii atinsese cu succes 100%“, povesteşte Mihai Lung. Fondată în 1998, Inserv a reuşit în 1999 să devină colaborator şi reprezentant în Maramureş al firmei Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru întreaga gamă de construcţii.

Un alt pas important a fost  făcut în 2005, când Lung a achiziţionat pachetul majoriatr de acţiuni al Eraproject SA. Firma specializată în antrepriză generală, cu obiect de activitate şi portofoliu de lucrări similar cu cel al Inserv era singura concurentă serioasă care putea stopa ascensiunea fulminantă a companiei deţinută de maramureşean.

Cheia succesului: gândirea „corporate“

Secretul succesului companiei pe care o conduce Mihai Lung este modul „corporate“ de a crea o organigramă, care atrage după sine o bună colaborare între departamente, bazată pe comunicare.

„Cel mai important obiectiv pe care îl stabilim la începutul unui nou an este să atingem o creştere a profitului de 30% şi până acum am reuşit să ne îndeplinim misiunea de fiecare dată“, a explicat proprietarul Inserv Group.

În portofoliul companiei se regăsesc lucrări în industria alimentară sau a prelucrării lemnului, depozite şi terminale logistice, hale de producţie, showroomuri, staţii de distribuţie de carburanţi Petrom, lucrări în industria chimică, dar şi lucrări de ecologizare şi de mediu.

În acest moment, antreprenorul este şi directorul general al Reprezentanţei Permanente a Camerei Economice Europene.

Statut de europarlamentar

Pe lângă activitatea principală, adică finanţarea unor investiţii, reprezentanţele EEIG funcţionează şi ca un fel de ambasade de afaceri. Prin intermediul acestora se pot identifica oportunităţi de business în toate ţările lumii.

Datorită funcţiei pe care o ocupă, Mihai Lung se află astfel în posesia unor documente care îl pun pe picior de egalitate cu europarlamentarii români. Printre acestea se numără scrisorile de acreditare sau  paşaportul diplomatic, valabil în toate ţările lumii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite