Micii berari, avantajaţi de criza mondială?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Acum, când guvernele din SUA şi din Europa pompează sute de miliarde de euro în propriile economii, cred că nu mai pot să zică nimic dacă noi ne ajutăm ramurile aflate în dificultate”,

„Acum, când guvernele din SUA şi din Europa pompează sute de miliarde de euro în propriile economii, cred că nu mai pot să zică nimic dacă noi ne ajutăm ramurile aflate în dificultate”, a declarat ieri, la Bucureşti, Andrzej Olkowski, preşedintele patronatului berarilor independenţi din Polonia.

Declaraţia a venit în contextul în care micii berari din România lansează încă un apel Parlamentului să aprobe o schemă de ajutor de stat aflată în dezbatere de peste doi ani. Este vorba despre scutirea de datoriile bugetare istorice acumulate de fabricile sub 200.000 hl în perioada în care aveau de plătit accize la nivelul marilor producători.

Beneficiarii ştergerii de datorii (circa opt milioane de euro) ar urma să fie producătorii din Alexandria, Râmnicu-Vâlcea şi Turnu Severin, dar în condiţiile în care ar investi pentru retehnologizare două treimi din ajutorul primit. 

Reticenţa parlamentarilor este inexplicabilă – crede Roland Demleitner, preşedintele asociaţiei europene a berarilor independenţi, “mai ales că un asemenea ajutor este în acord cu normele UE”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite