Metro nu a achitat factura la ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a declarat inslovenţa societăţii Metro România, cel mai vechi lanţ comercial internaţional prezent pe piaţa autohtonă, o companie care anul trecut a raportat o cifră

Tribunalul Bucureşti a declarat inslovenţa societăţii Metro România, cel mai vechi lanţ comercial internaţional prezent pe piaţa autohtonă, o companie care anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro. Instanţa nu a părut însă impresionată de CV-ul companiei, declarând câştig de cauză reclamantei Toneli Holding, distribuitor de ouă care şi-a cerut banii (peste 50.000 de euro) pentru livrările făcute Metro, în perioada 2004-2007.

Metro a anunţat evident că va face recurs, invocând în primul rând situaţia financiară. Chiar dacă deznodământul este previzibil şi Metro nu intră în faliment, cazul rămâne cel puţin o problemă de imagine şi un semnal că relaţia client-furnizor trebuie luată în serios.

Compania a fost declarată în stare de insolvenţă de către Tribunalul Bucureşti la cererea producătorului de ouă Toneli

Cu o cifră de afaceri anuală de 1,6 miliarde de euro, compania Metro Cash&Carry a fost dată în judecată pentru o datorie de circa 50.000 de euro.

Tribunalul Muncipiului Bucureşti a declarat involvenţa societăţii Metro Cash & Carry în urma cererii de plată a restanţelor formulată de compania Toneli, potrivit firmei Urban şi Asociaţii.

Decizia tribunalului a fost luată pe data de 16 mai, aceasta putând fi atacată cu rescurs de către reprezentanţii Metro. Directorul de comunicare al Metro, Delia Cucu spune că "există un litigiu comercial între Tonelli Holding SRL şi Metro Cash & Carry România, obiectul fiind neplata la termen a unor facturi reprezentând contravaloarea mărfii livrate într-o perioadă determinată de timp, suma reclamată fiind de 211.696 lei".

Reprezentanţii lanţului de magazine consideră hotărârea tribunalului complet neîntemeiată şi anunţă că o vor ataca cu recurs în instanţă, dar pentru acest lucru au nevoie ca hotărârea judecătorească să fie redactată şi comunicată conform legii. "Noi am mai făcut plăţi către Toneli. Suma solicitată nu a fost dovedită a fi cea de plată", a precizat Cucu.

Mai mult, compania susţine că nici nu poate fi vorba de insolvenţă atâta timp cât anul trecut divizia Metro Group a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro.

Instanţa însă a stabilit că deschiderea procedurii de faliment trebuie notificată către debitor, creditori şi Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru menţiuni. Totodată, instanţa a cerut tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în cont să nu dispună de acesta fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar.

Iulian Urban, preşedintele societăţii Urban şi Asociaţii, susţine că acum Metro poate să facă recurs, iar odată cu el să ceară suspendarea executării hotărârii deja date. "Problema este că Metro are procese şi cu alţi creditori, cărora dacă nu li se plătesc datoriile, se pot opune închiderii procedurii de insolvenţă şi ar putea ca situţia să se agraveze" spune Urban.

Pe de altă parte însă, directorul Toneli Holding, Baker Abu Sido, a declarat că litigiul cu Metro este aproape încheiat. "Am rezolvat problemele cu Metro. Am ajuns la o concluzie, la o cale de mijloc. Greşeala a fost de ambele părţi", a precizat Baker Abu Sido, citat de Rompres. Grupul Metro Cash&Carry este prezent în România din 1996 şi deţine o reţea de 23 de magazine cash&carry. Divizia de retail are pe piaţa românească şi o reţea de 14 hipermarketuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite