Mega Image vrea să cumpere şi lanţul de supermarketuri Primăvara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe piaţa de retail se vorbeşte de o nouă tranzacţie - lanţul de magazine Primăvara este pe punctul de a-şi schimba proprietarul. Cel mai interesat cumpărător în acest moment ar putea fi Mega Image, care, la sfârşitul lunii trecute, a cumpărat şi lanţul „La Fourmi”.

Compania Can Serv, care operează nouă supermarketuri în ţară din care patru în Capitală, negociază vânzarea lanţului de magazine cu mai mulţi potenţiali investitori, cel mai interesat de preluare fiind retailerul Mega Image, au declarat pentru NewsIn, surse din piaţă.

„Pe piaţa românească de retail vom asista în curând la numeroase achiziţii, mai ales pe segmentul supermarketurilor. Can Serv este în negocieri pentru a vinde lanţul de magazine Primăvara, iar cel mai interesat investitor este Mega Image“, au declarat sursele citate. Contactată de cotidianul „Adevărul”, conducerea companiei Can Serv a infirmat zvonul, precizând că lanţul de magazine Primăvara nu este de vânzare. 

Reprezentanţii lanţului Mega Image au declarat că în retailul românesc “toată lumea vorbeşte cu toată lumea şi că nu se grăbesc pentru o altă achiziţie, aşteptând aprobarea Consiliului Concurenţei în tranzacţia La Fourmi.

Reţeaua La Fourmi, cumpărată cu 18,6 milioane de euro

Grupul belgian de supermarketuri Delhaize, care deţine Mega Image, a anunţat recent că a semnat un acord privind achiziţia companiei La Fourmi, deţinătoare a 14 supermarketuri în Bucureşti, contra sumei de 18,6 milioane euro.

Mega Image a decis preluarea La Fourmi deoarece a considerat că această afacere reprezintă o bună oportunitate şi o achiziţie complementară, cele 14 magazine fiind situate în locaţii atractive, în zone cu densitate mare a populaţiei din Bucureşti.

La Fourmi a fost primul lanţ de supermarketuri deschis în Bucureşti, în 1992.
Mega Image este fondată în 1995 şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România, având o reţea care cuprinde 23 de magazine în Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti. Mega Image este parte a Delhaize Group, prezent în şapte ţări, pe trei continente, cu un număr de peste 2.500 de magazine. Grupul a avut venituri de 19 miliarde euro la finalul anului 2007.

Compania Can Serv  operează în prezent nouă supermarketuri, din care patru în Bucureşti. Supermarketurile Primăvara au o suprafaţă totală de vânzare de circa 12.500 de metri pătraţi. 

Pe lângă lanţul Primăvara, pe piaţa locală a supermarketurilor mai activează în prezent Ethos, Angst şi Gulliver, afaceri dezvoltate de antreprenori români, dar suficient de atractive pentru a primi oferte de preluare din partea retailerilor internaţionali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite