Lucrările agricole costă mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii ar putea cheltui, anul viitor, peste 2.370 de lei pe hectar pentru producţia în sectorul vegetal, potrivit estimărilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România

Fermierii ar putea cheltui, anul viitor, peste 2.370 de lei pe hectar pentru producţia în sectorul vegetal, potrivit estimărilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

În 2008, costurile au oscilat între 1.700 şi 2.100 de lei/hectar, astfel că, anul viitor, cheltuielile s-ar majora cu un procentaj cuprins între 15% şi 40%, în funcţie de zonă şi culturi.

“Anul viitor, cheltuielile se vor majora, mai ales din cauza creşterii preţurilor la seminţe şi îngrăşăminte”, afirmă preşedintele FNPAR, Viorel Matei. El precizează că motorina subvenţionată de la stat nu acoperă decât 30% din necesarul unui agricultor.

Costurile estimate nu includ şi sumele necesare implementării măsurilor de protecţia mediului, investiţiile sau dobânzile la credite, se arată într-un comunicat comun al FNPAR şi al Federaţiei Sindicatelor din agricultură Agrostar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite