Lemnul pentru construcţii se scumpeşte accelerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai accentuată creştere a preţurilor lemnului se regăseşte în cazul răşinoaselor, folosite în special ca materiale de construcţii. "Este de menţionat tendinţa de creştere

Cea mai accentuată creştere a preţurilor lemnului se regăseşte în cazul răşinoaselor, folosite în special ca materiale de construcţii. "Este de menţionat tendinţa de creştere accentuată a preţului la buşteni de răşinoase, datorită cererii foarte mari pe piaţa internă, dar şi externă, a cherestelei pentru construcţii, ca material auxiliar sau pentru casele din lemn. Această tendinţă se va menţine şi în anii următori, determinată inclusiv prin stimularea folosirii lemnului ca material de construcţie în detrimentul celor energofage, obţinute prin poluarea mediului înconjurător", a declarat Ioan Sbera, preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR).

Masa lemnoasă, valorificată sub potenţial

Sbera a precizat, în deschiderea unui seminar pe această temă, organizat de agenţia Mediafax, că "pentru acoperirea nevoilor de buşteni de răşinoase ar trebui importate 1,5 milioane de metri cubi, dar în anul 2006 s-au importat numai 300.000 mc". Pe de altă parte, autorităţile observă că masa lemnoasă nu e utilizată, în România, la potenţialul maxim: "volumul de masă lemnoasă exploatat în 2006 a fost de 15,7 milioane metri cubi", a declarat secretarul de stat Istvan Toke. Cota de tăiere pentru anul trecut a fost de 18,5 milioane metri cubi", a precizat Toke.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite