Kai Group profită de lipsa de producători locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capacitatea anuală de producţie a fabricilor KAI Group din Bulgaria este de 18 milioane de metri pătraţi
Capacitatea anuală de producţie a fabricilor KAI Group din Bulgaria este de 18 milioane de metri pătraţi

Importatorul de plăci ceramice a anunţat că a atins o cifră de afaceri de opt milioane de euro după un an de activitate şi şi-a bugetat un avans de 50% pentru 2010 ca urmare a lipsei unor unităţi de producţie locale care să vină în întâmpinarea cererii.

<!--[if gte mso 10]>

Vidul creat pe piaţa de locală de producţie de plăci ceramice a contribuit decisiv la poziţionarea companiei şi la constituirea unei reţele puternice de parteneriate, pe toate canalele de vânzare, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent produsele KAI România sunt disponibile prin intermediul principalilor distribuitori de pe piaţa locală Premier, Delta Design şi Tiger Amira dar şi prin reţelele de bricolaj Baumax, Praktiker şi Bricostore. „La momentul intrării noastre pe piaţa din România, se estimase deja o scădere de până la 30% a segmentului de plăci ceramice. Mai mult, piaţa era sufocată de o cantitate foarte mare de stocuri” a declarat Cătălin Rotaru, country manager KAI România. Cifra de afaceri înregistrată de companie este potrivit planurilor iniţiale anunţate în momentul intrării pe această piaţă.

 

Cotă de 25% în doi ani

 

“Pentru anul în curs estimăm o creştere a business-ului KAI în România cu peste 50%, chiar dacă piaţa va continua să scadă cu încă 5-10% “, adaugă Rotaru. Localizarea strategică a celor două centre de producţie ale companiei, la numai 140 de kilometri de Bucureşti permit KAI România să se poziţioneze şi să acţioneze pe piaţă ca un producător local. Compania îşi propune în următorii ani să devină liderul pieţei locale în furnizarea de plăci ceramice, cu o cotă de piaţă de 25-30% în 2012.

Unităţile de producţie ale companiei sunt situare în Bulgaria. Fabricile au o capacitate anuală de producţie de 18 milioane de metri pătraţi de plăci ceramice, peste jumătate din producţie fiind destinată exportului în peste 20 de ţări pe plan global. Compania este deţinută în proporţie de 70% de fondul de investiţii Advent Internaţional.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite