Italienii vor să ne vândă parmezan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de producători italieni de alimente şi vinuri şi-au expus produsele, săptămâna aceasta, la târgul „Gustul Italiei”, desfăşurat în Bucureşti. I-au aşteptat pe

Peste 100 de producători italieni de alimente şi vinuri şi-au expus produsele, săptămâna aceasta, la târgul „Gustul Italiei”, desfăşurat în Bucureşti.

I-au aşteptat pe reprezentanţii firmelor de distribuţie şi pe cei ai restaurantelor, iar la sfârşit şi-au dat seama că la noi sunt prea puţine magazine specializate în gastronomie care le-ar putea vinde bunătăţile. 

Parmezan, şuncă, paste, orez, ulei de măsline şi vinuri, acestea sunt produsele cu care italienii vor să cucerească România.

„Pe timp de criză economică, o soluţie foarte bună sunt exporturile”, a declarat Mario Iaccarino, directorul Institutului Italian de Comerţ Exterior.

Bunătăţile sunt produse în cantităţi limitate şi cele mai multe sunt organice, destinate doar buticurilor cu specialităţi şi restaurantelor, aşa că preţurile sunt pe măsură.

Caldora Vini, îmbuteliatorul unuia dintre cele mai bine vândute vinuri din Italia, Montepulciano d’Abruzzo, a fost şi el prezent la târg. Compania a venit în România cu soiuri care nu sunt produse la noi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite