Investiţiile ING România au diminuat rata profitabilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING România a obţinut, la finalul anului trecut, un profit brut de 35 milioane de lei (10,3 milioane de euro), în scădere cu 48,8% faţă de rezultatul lui 2005. Situaţia este rezultatul

ING România a obţinut, la finalul anului trecut, un profit brut de 35 milioane de lei (10,3 milioane de euro), în scădere cu 48,8% faţă de rezultatul lui 2005. Situaţia este rezultatul investiţiilor băncii în dezvoltarea reţelei de retail şi pentru clienţii corporate, au anunţat ieri oficialii băncii. Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank, a afirmat, ieri, că şi-a asumat o scădere a profiturilor pe termen scurt. "Ne-am concentrat pe dezvoltarea reţelei de sucursale bancare pentru companii, dar, mai ales, pe dezvoltarea reţelei de retail banking şi a ofertei de produse pentru populaţie", a adăugat Negriţoiu. Totodată, pentru anul curent nu este exclusă o scădere "asumată" a profitului, având în vedere investiţiile pentru dezvoltare programate. În acelaşi context, directorul general al ING Bank România şi-a manifestat nedumerirea asupra faptului că dezvoltarea agresivă a reţelei teritoriale a băncilor autohtone nu se reflectă în scăderea profitabilităţii.

ING România se supune regulilor din Olanda

Activele totale ale ING România au crescut până la 7.225 milioane de lei (majorare de 6,5%), în timp ce veniturile totale au urcat cu 15%. Pentru 2007, ING România şi-a propus dublarea veniturilor obţinute din serviciile oferite populaţiei şi firmelor mici, odată cu extinderea reţelei, a declarat Albert Roggemans, CEO Retail ING. În 2006, aproximativ 14% din veniturile ING România au provenit din segmentul de retail. În 2006, portofoliul de total de credite al ING Bank România a crescut cu 38%, în timp ce creditele de retail aproape s-au dublat. Creşterea numărului de clienţi companii mici şi mijlocii şi dezvoltarea sistemului de plăţi şi Cash Management reprezintă alte obiective pentru 2007.

Românii vor beneficia de condiţii de creditare comparabile cu cele pe plan european peste o perioadă de unu-doi ani, a mai spus ieri Mişu Negriţoiu. Acesta spune că banca pe care o conduce nu va renunţa la avansul perceput la împrumuturile acordate populaţiei, chiar dacă BNR a relaxat condiţiile de creditare. Aceasta pentru că ING România se supune, după aderarea României la UE, regulilor Băncii Centrale a Olandei, singurele reglementări ale BNR aplicabile instituţiei fiind cele privind rezervele minime obligatorii.

"Produsele oferite de ING sunt standard şi sunt aduse din străinătate. Nu vrem să fim extrem de agresivi, vrem să păstrăm controlul asupra capacităţii de rambursare a clienţilor", a precizat Negriţoiu. El a adăugat că eventualele modificări ale produselor de creditare ale băncii depind în primul rând de concurenţa din piaţă şi de apetitul de risc al grupului olandez. "Piaţa românească va deveni mai informată şi se va adapta celei europene. Acum există expuneri aproape neprofesionale care se reflectă în creşterile bilanţurilor", a spus Negriţoiu.

Banca are statutul de sucursală a băncii Olandeze ING Bank, astfel încât depozitele vor fi garantate după sistemul ţării de origine, cele de până la 20.000 de euro fiind garantate 100%, iar cele între 20 şi 40.000 de euro în proporţie de 90%. "Politica noastră va fi întotdeauna să dăm bani doar celor care pot să îi dea înapoi", a punctat la rândul său Albert Roggemans.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite