Investiţii de 25 milioane de dolari în câmpuri petroliere depletate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţii de 25 milioane de dolari în câmpuri petroliere depletate
Investiţii de 25 milioane de dolari în câmpuri petroliere depletate

Expert Petroleum, firmă cu sediul în România, cu activităţi în domeniul petrolului şi gazelor, axată pe reabilitarea câmpurilor depletate, anunţă că partenerul său Lime Rock Partners va investi 25 de milioane de dolari în cadrul companiei.

Expert Petroleum SRL, parte din NT&S Grup Energy, a achiziționat opt licenţe de câmpuri depletate (zăcăminte aproape epuizate, la care Petrom a renunţat din motive comerciale - n.r.) în România şi aplică pentru aceste câmpuri tehnologie de vârf pentru redezvoltare și reabilitare, pentru a reporni producţia de petrol şi gaze naturale.

Cei 25 de milioane de dolari investiţi de către Lime Rock Partners vor finanţa în continuare reactivarea, precum şi activităţile de foraj asupra activelor deținute de către Expert Petroleum SRL.

 „Echipele Lime Rock Partners și Expert Petroleum, continuă să lucreze împreună pentru a identifica alte oportunităţi de investiţii, inclusiv accelerarea dezvoltării câmpurilor deținute în prezent, achiziţionarea de noi câmpuri de producţie şi formarea de parteneriate inovatoare cu  producătorii regionali - lideri de gaze - pentru a reabilita împreună şi a redefini câmpuri depletate de petrol şi gaze”, se arată într-un comunicat al Expert Petroleum.

Suma de 25 de milioane de dolari ar putea fi majorată, precizează reprezentanţii companiei.

„Aceasta este o zi foarte importantă în istoria companiei noastre. În ultimii cinci ani, am adunat şi efectuat cu grijă analize tehnice în profunzime, activităţi de evaluare de petrol și gaze pe câmpurile deținute în România, care sunt potrivite capacității noastre în reabilitarea câmpurilor depletate”, a declarat David Martinon, partener fondator şi director executiv al Expert Petroleum.

Acesta a adăugat că parteneriatul cu echipa Lime Rock Partners va Expert Petroleum să devină unul dintre liderii companiilor independente de petrol şi gaze naturale, axate pe reabilitarea şi reamenajarea câmpurilor depletate.
Compania Expert Petroleum a fost înființată de către David Martinon şi Michel Louboutin (partener fondator si Director General al companiei) care au construit o echipă calificată, având la bază experiența în reabilitarea câmpurilor depletate ca manageri la Schlumberger.

Experienţa echipei include managementul de proiecte internaționale și românești ca: ConocoPhillips, Weatherford, Petrom, Romgaz şi alte companii. Expert Petroleum SRL are în prezent opt licenţe în curs de dezvoltare, axate pe Bazinul Carpatic, Bazinul Transilvaniei şi al Platformei Moesiane.

Aproape toate proiectele sunt pe câmpuri care au produs anterior petrol sau gaze naturale. Compania îmbină cele mai noi tehnologii, cum ar fi seismica 3D, pentru a dezvolta noi rezervoare ale licențelor curente şi abilităţi operaţionale solide pentru a permite reamenajarea cu succes a câmpurilor sale curente şi creșterea producției internă de petrol şi gaze naturale în România.

De asemenea Expert Petroleum este în discuţii cu marii producători independenţi de țiței și gaze și companii petroliere naţionale în vederea dezvoltării de proiecte suplimentare de colaborare.

Lime Rock Partners gestionează 3,9 miliarde de dolari de capital pentru investiţii în industria energetică. De la birouri în Dubai, EAU, Houston, Texas, Aberdeen, Scoţia şi Westport, Connecticut, echipa Lime Rock Partners investeşte capital de creştere în explorare şi producţie, servicii de energie şi servicii tehnologice în companii din întreaga lume.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite