Flamingo International nu se dizolvă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flamingo International nu se dizolvă
Flamingo International nu se dizolvă

Acţionarii Flamingo International au respins propunerea QVT Fund de dizolvare a companiei şi au acceptat planul de recapitalizare suplimentară printr-o emisiune de obligaţiuni de 29 milioane lei (6,8 milioane euro). Conducerea companiei spune că suma este necesară pentru susţinerea activităţii în actualul context economic.

Totodată, compania precizează că este în discuţii avansate şi cu băncile partenere pentru a extinde liniile actuale de finanţare a capitalului de lucru. “Un rol esenţial îl au furnizorii de produse şi proprietarii de spaţii comerciale, care trebuie să susţină planul de redresare a companiei”, a declarat directorul general al Flamingo International, Ştefan Treiber.

Flamingo International va emite obligaţiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenţa la cinci ani. Rata anuală nominală a dobânzii pentru obligaţiunile convertite în acţiuni va fie de 37,97%, iar cea pentru obligaţiunile neconvertite de 10%, în condiţiile în care dobânda se capitalizează şi se calculează anual.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza în două etape: în prima fază, acţionarii deja existenţi vor putea cumpăra obligaţiuni proporţional cu deţinerea actuală, iar obligaţiunile nesubscrise în prima etapă vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.

“Aşteptăm ca şi băncile partenere, alături de furnizori şi de proprietarii de spaţii comerciale să contribuie la planul de dezvoltare al companiei”, a declarat Dragoş Cincă, acţionar principal al Flamingo International.

Pe de altă parte, la adunarea generală de luni, acţionarii au votat împotriva propunerii înaintate de acţionarul Flamingo - QVT Fund - care a cerut dizolvarea companiei, fără să ofere şi o explicaţie.

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Daniel Cincă, cu o deţinere de 25,2% din capital, în vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu deţine prin intermediul firmelor Nova Trade şi Astra 17,54% din acţiuni. De asemenea, fondul de investiţii QVT are o participaţie de 15,16%, iar Alexandru Ion Ţiriac controlează 5,12%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite