Iarna, curtea şi grădina cu cheltuială se curăţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele necesare îndepărtării zăpezii din curte şi grădină pot atinge şi 2.500 de euro. Lopată, sistem de încălzire prin alei şi acoperiş, echipamente specializate sau firmele de curăţenie. Acestea sunt soluţiile pentru a menţine curtea curată în timpul sezonului rece.

Dacă aveţi o grădină ,mare puteţi semna un contract de şase luni cu o firmă de curăţenie specializată pentru a nu vă mai face griji legate de soarta plantelor. Pentru protecţia casei este indicat să apelaţi la un sistem de încălzire exterioară.  Dacă mai aveţi timp să mai efectuaţi singuri diverse lucrări şi vreţi ca treaba să meargă strună achiziţionarea unor scule profesionale
primează.

Lopată versus încălzire prin alee

Firmele specializate în sisteme de încălzire prin pardoseală au de obicei şi oferte destinate protecţiei în faţa zăpezii abundente din curte. „Costurile unui asemenea sistem variază în funcţie de suprafaţa rampei. Pentru o casă de 150 de metri pătraţi, în general, rampele nu au mai mult de 100 de metri pătraţi. Costurile în acest caz sunt de aproximativ 23 de euro pe metru pătrat, fără TVA”, precizează Costin Dumitrescu, director tehnic Duraco International Construct. T

ot la acest tip de încălzire puteţi apela dacă nu doriţi ca pe acoperiş să se adune multă zăpadă, care poate afecta structura de rezistenţă a învelitoarei. Soluţia este indicată şi pentru dezgheţarea burlanelor şi jgheaburilor. Pentru acest tip de lucrări costurile sunt sensibil mai mici. Un metru liniar costă 10 euro, iar suprafeţele pe care trebuie să le încălziţi astfel nu depăşesc de obicei 100 de metri liniari.

Unele plante necesită o atenţie aparte pe timpul iernii. Pentru a le asigura protecţia aveţi două variante: angajarea unei companii specializate sau achiziţionarea de echipamente proprii.

„De obicei contractele sunt semnate pentru o perioadă de şase luni. În primele două luni de contract grădina va fi special pregătită pentru acest anotimp. „Iarna, asigurăm doar dezăpezirea aleilor, iar primăvara asigurăm toate lucrările de curăţire necesare plantelor”, exlică reprezentanţii companiei Kaluna, firmă care are în ofertă şi servicii de întreţinere a grădinii pe timpul iernii .

Firmă specializată sau echipamente proprii

Reprezentanţii Afro Cleaning, o altă companie specializată în domeniu, spun că piaţa nu abundă de cereri speciale de servicii de curăţenie iarna, mai ales că în ultimii ani nu a prea nins.

Pentru a rezolva singuri problema zăpezii din curte trebuie să realizaţi investiţii consistente.La Stihl, o suflantă costă  aproximativ 1.600 de lei, un sistem multifuncţional, 1.700 de lei, iar un valţ, 1.045 de lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite