Hotelurile de cinci stele au intrat în programul “Litoralul pentru toţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelurile de cinci stele au intrat în programul “Litoralul pentru toţi”
Hotelurile de cinci stele au intrat în programul “Litoralul pentru toţi”

Pentru prima dată de la lansare, programul “Litoralul pentru toţi” include şi hotelurile de cinci stele. Disponibilitatea acestora a face parte din program a fost anunţată oficial astăzi de Asociaţia pentru promovarea şi dezvoltarea turismului Litoral – Delta Dunării.

Potrivit secretarului asociaţiei, Cristina Frecea, ediţia din acest an va începe la data de 1 septembrie şi se va încheia pe 18 octombrie. Până în prezent s-au înscris în program circa 30 de hoteluri, dar organizatorii spun că în următoarele zile numărul lor va creşte. Frecea a precizat că noutatea acestui an este că s-au înscris şi hoteluri de categorie superioară.

Pe listă figurează chiar şi un hotel de cinci stele, din staţiunea Saturn, dar şi multe unităţi de cazare de patru stele. Nu lipsesc însă hotelurile de o stea, transmite Newsin.

Preţurile percepute de hotelieri variază de la 159 de lei pentru un sejur de şase nopţi, la un hotel de o stea, şi ajung la 495 de lei, la cinci stele.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală a precizat că preţurile includ atât micul dejun, cât şi comisionul de 10% pe care hotelierii în plătesc agenţiilor de turism.

Faţă de ediţia din mai a programului, preţurile sunt chiar mai mici. La un hotel de trei stele, de exemplu, în mai sejurul a costat 350 de lei, iar acum este 339 de lei”, a precizat acesta.

Ciprian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turims regiunea Sud Est, a precizat că “Litoralul pentru toţi” nu este un program social, ci unu special, făcut de hotelierii de pe litoral, astfel încât se pot adresa atât persoane cu posibilităţi materiale reduse, cât şi cei care au bani.

Hotelierii au mai spus că autorităţile nu îi ajută cu nimic în derularea acestui program.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite