Holcim finalizează o investiţie de 11,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Holcim finalizează o investiţie de 11,5 milioane de euro
Holcim finalizează o investiţie de 11,5 milioane de euro

Producătorul de ciment Holcim România a anunţat lansarea unui nou terminal de ciment în Capitală, în zona Progresul.

Proiectul a presupus o investiţie de 11,5 milioane de euro. Acest terminal a sporit capacitatea de depozitare a companiei cu 6.000 de tone şi capacitatea anuală de expediere la 400.000 de tone, de la 60.000 de tone.
Livrările sunt realizate în maximum 24 de ore de la comandă, iar noile echipamente permit încărcarea directă din vagoane în autovehicule. „Noul terminal permite  înlocuirea transportului auto cu cel pe cale ferată din fabricile de ciment până în Bucureşti, optimizându-se astfel costurile de distribuţie” a declarat Markus Wirth, general manager Holcim România. Din terminal vor putea fi livrate produse din toate categoriile, de la ciment gri vrac, betoane, mortare şi până la lianţi hidraulici.
Compania este unul dintre principalii producători de ciment local alături de HeidelbergCement şi Lafarge. În primele şase luni ale acestui an vânzările totale de ciment şi clincher  au scăzut cu aproape 31%, la 3,59 milioane de tone, potrivit datelor Patronatului din industria cimentului şi altor produse minerale pentru construcţii din România – CIROM.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite