Hidroizolaţiile moderne câştigă teren în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroizolaţiile moderne câştigă teren în piaţă
Hidroizolaţiile moderne câştigă teren în piaţă

Comparativ cu variantele clasice, produsele noi sunt mai uşor de aplicat şi au durată de viaţă mai mare. Dacă apelaţi totuşi  la utilizarea unor membrane, trebuie să fiţi foarte atenţi la firmele care se ocupă de montarea acestora.

Costurile aplicării unor membrane hidroizolante variază mult în funcţie de foarte mulţi factori. Contează dacă aceasta este aplicată pe o suprafaţă nouă sau veche, dacă aduceţi îmbunătăţiri unor suprafeţe sau nu, ce tip de produse alegeţi.

Pe lângă aceste elemente trebuie să luaţi în calcul şi faptul că manopera este preferabil să fie una de cea mai bună calitate, aşadar cea mai proastă idee ar fi aceea de a te zgârci din acest punct de vedere. Durata de viaţă a membranelor este una relativ mică.

„Cele dublu strat au o garanţie curpinsă între cinci şi zece ani, însă acum în piaţă există un produs poliuretanic, mai scump, respectiv 17 euro pe metru pătrat, dar cu o durată de viaţă de 15 ani“, precizează reprezentanţii companiei Izomary Grup. Chiar dacă bugetul pentru acest tip de lucrări nu este unul colosal, trebuie să aveţi mare grijă la produsele utilizate. „Nu sunt lucrări simple şi merită investit oricât pentru că ­altfel te trezeşti în câţiva ani cu probleme destul de grave“, spune Ionel Oprescu de la Lena Izocon.

Fundaţiile şi subsolurile, vizate

Suprafeţele pe care se aplică produsele izolatoare necesită o curăţare temeinică. „Clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la aceste aspecte, dovadă ritmul ascendent al cererii pentru produse de acest tip“, spune Oprescu. Lucrările de hidroizolaţii sunt cerute pentru spaţii gen subsoluri, terase sau fundaţii.

Izolări cu bidineaua

Utilizarea membranelor nu mai este de ceva timp singura soluţie din piaţă. Diverse mortare, aditivi, spray-uri îndeplinesc cu succes aceleaşi funcţii. „Noi am adus doar astfel de produse, iar vânzările cresc de la an la an“, spune Sorin Pascu, director tehnic Kolasso Grup.

Una dintre variantele propuse de compania sa este reprezentată de mortarele cu acţiune cristalină. Acestea sunt disponibile sub variantă de importuri din diverse ţări. Costul unui sac de 25 de kilograme oscilează între 150 şi 280 de lei plus TVA, iar cu această cantitate poate fi acoperită o suprafaţă de 12 metri pătraţi.

După turnarea, întărirea şi uscarea betonului sau a tencuielii peste cărămidă, se aplică acest produs cu bidineaua. Mortarul pătrunde în beton şi rezistă pe toată durata de viaţă a construcţiei. În cazul unor crăpături mici, produsul colmatează singur. După minimum şapte zile de la aplicare acest produs formează o membrană impermeabilă, care opreşte pătrunderile viitoare de apă.

Alt produs inovativ este unul lichid, respectiv Radcon Formula 7. Acesta se aplică prin pulverizare cu pompa. Este folosit în special la izolarea teraselor. Preţul este de 60 de lei plus TVA pe litru, cantitate cu care puteţi izola aproximativ 5 metri pătraţi. Comparativ cu membranele bituminoase, aceste produse nu se aplică din bucăţi.

Astfel, manopera este mult mai puţin complicată. Oricine le poate aplica. Alte soluţii în domeniu sunt benzile Waterstop, folosite pentru îmbinările dintre plăcile de beton. Pentru o armare mai bună a betonului, puteţi apela la microfibre de polipropilenă sau la plastifianţi. Aceştia din urmă sunt aditivi folosiţi pentru diverse tipuri de betoane. Este bine să cereţi din start producătorilor betoane de acest tip pentru pivniţe. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite