Germanwings a transportat mai puţini pasageri în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germanwings a transportat mai puţini pasageri în iulie
Germanwings a transportat mai puţini pasageri în iulie

Compania aeriană germană Germanwings, divizia de low-cost a Lufthansa, transportat, luna trecută, 724.481 de pasageri, în scădere cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodată, gradul de ocupare al locurilor a scăzut uşor, cu 1,7%.

„Germanwings a reacţionat din vreme vizavi de ceea ce se petrece la nivel mondial, modificând capacitatea avioanelor sale. Datorită acestui lucru, linia aeriană low-cost a înregistrat în august un procent de ocupare a locurilor de 84,7%“, a declarat Thomas Winkelmann, purtătorul de cuvânt al Germanwings. Oficialul operatorului aerian a completat, spunând că Germanwings a înregistrat un avans în faţa competitorilor săi inerni.

Germanwings, una dintre principalele linii aeriene low-cost din Europa, operează zboruri către peste 65 de destinaţii din Europa, de pe cinci aeroporturi germane: Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund. Germanwings are o flotă de 27 de avioane noi de tipul Airbus A319.

Grad bun de ocupare în România


Germanwings este prezentă şi în România din anul 2007 şi operează zboruri din Bucureşti spre oraşele Berlin, Koln şi Stuttgart din Germania.  Anul trecut, operatorul low-cost a transportat 30.000 de pasageri pe rutele din România şi a înregistrat un grad de ocupare de 81,3%. În România, competitorii direcţi ai Germanwings, pe piaţa zborurilor low-cost, sunt Blue Air, Sky Europe şi Wizz Air.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite