General Motors: "Dorim să construim maşini în România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Renault şi Ford, General Motors (GM) ar putea fi al treilea mare constructor auto care să producă maşini în România. Directorul executiv pentru Europa Centrală şi de Est al grupului

După Renault şi Ford, General Motors (GM) ar putea fi al treilea mare constructor auto care să producă maşini în România. Directorul executiv pentru Europa Centrală şi de Est al grupului american, Chris J. Lacey, a declarat ieri că GM este interesat să deschidă o unitate de producţie auto în România.

"Dorim să construim maşini în România, dar din cauza riscurilor am hotărât să nu ne implicăm în privatizarea de la Craiova (Automobile Craiova, preluată recent de grupul american Ford, n.r.)", a afirmat Lacey, la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB).

El a adăugat că luna august a fost una record pentru GM în România, cu vânzări de 3.700 de unităţi, şi că grupul urmăreşte, pentru finele anului, o cotă de piaţă de 12% şi comercializarea a 30.000 de maşini pentru perioada ianuarie-decembrie.

GM va deschide, până la finele anului, încă 10 puncte de vânzări, faţă de cele 27 existente în prezent, a spus Lacey. Grupul a lansat la SIAB trei modele, respectiv Opel Astra Sedan, Chevrolet HHR şi Chevrolet Aveo. În luna august, surse din piaţa auto au declarat, pentru Mediafax, că General Motors ar putea construi în judeţul Cluj o fabrică de autoturisme, proiect evaluat la 500 milioane de euro, celelalte posibile locaţii avute în vedere fiind în Polonia şi Bulgaria.

Conform datelor Organizaţiei Internaţionale a Producătorilor de Autovehicule, GM a produs anul trecut 8,92 milioane de vehicule, iar Toyota, 8,03 milioane.

Ford a fost al treilea producător mondial, cu 6,26 milioane de unităţi, iar grupul francez Renault, care deţine Automobile Dacia, principalul constructor din România, a ocupat locul nouă, cu 2,5 milioane. GM comercializează în România mărcile Opel, Chevrolet şi SAAB şi are în vedere să aducă şi mărcile Corvette, Cadillac şi Hummer.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite