Inter-Gas Trading vrea să-şi tripleze numărul de staţii de GPL la 30 de unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inter-Gas Trading vrea să-şi tripleze numărul de staţii de GPL la 30 de unităţi
Inter-Gas Trading vrea să-şi tripleze numărul de staţii de GPL la 30 de unităţi

Distribuitorul de gaz petrolier lichefiat (GPL) Inter-Gas Trading vrea să-şi tripleze numărul de staţii proprii de GPL, printr-o investiţie de circa 400.000 de euro, până la sfârşitul anului viitor, a declarat directorul general al companiei, George Sava, citat de NewsIn.

Distribuitorul de gaz petrolier lichefiat (GPL) Inter-Gas Trading vrea să-şi tripleze numărul de staţii proprii de GPL, printr-o investiţie de circa 400.000 euro, până la sfârşitul anului viitor, a declarat directorul general al companiei, George Sava, citat de NewsIn

"În prezent, purtăm negocieri cu mai multe bănci, între care BCR, Raiffeisen Bank România şi Banca Transilvania, pentru un credit cumulat de 400.000 de euro. Intenţionăm să ne triplăm numărul de staţii proprii, de la zece câte avem în prezent, la 30, până la finele anului următor", a precizat George Sava.

Directorul general al companiei a mai spus că staţiile se vor afla pe terenuri închiriate, iar necesarul de investiţie pe fiecare staţie este de 20.000 de euro.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei de GPL în acest an, Sava consideră că este foarte greu să faci previziuni, dar speră ca piaţa să crească în cea de-a doua parte a anului, mai ales că preţul litrului de GPL este la jumătate faţă de cel al benzinei şi motorinei.

"Totodată, în contextul actual al eforturilor depuse de guvernele europene pentru protecţia mediului şi reducerea emisiilor poluante, sperăm ca şi guvernul României, la fel ca alte state din Uniunea Europeană, să încurajeze utilizarea GPL-ului, având în vedere că acesta este un carburant ecologic, mult mai puţin poluant decât benzina şi motorina, cu efect direct în reducerea poluării", a spus reprezentantul Inter-Gas Trading.

Vânzări în creştere

În contextul în care piaţa de carburanţi s-a redus cu circa 10% în primul semestru al anului, potrivit principalilor jucători, compania a vândut în primele şase luni 1.500 de tone de GPL, cu circa 70% mai mult faţă de cele 900 de tone vândute în perioada similară a anului trecut.

În iulie, vânzările au fost de 550 de tone.

Directorul general al Inter-Gas Trading estimează totodată pentru acest an o cifră de afaceri de 12 milioane de lei, cu circa 66,6% în creştere faţă de cifra de afaceri din 2008, când fusese 7,2 milioane de lei.

"Referitor la rezultatele companiei din primul semestru al acestui an, acestea au fost sesizabil în creştere faţă de cele din S1 2008. Veniturile au crescut de la două milioane lei în semestrul I din 2008, la 4,8 milioane lei în perioada similară a acestui an, iar profitul net a crescut de şapte ori, de la 100.000 lei în primul semestru anul trecut, la 700.000 lei în S1 2009. Aceste rezultate s-au datorat în principal creşterii numărului de staţii proprii puse în funcţiune în 2009, precum şi creşterii numărului de staţii partenere alimentate, chiar dacă vânzările unitare per staţie au scăzut cu circa 25-30%", a menţionat George Sava.

Inter-Gas Trading este o companie privată cu capital 100%  românesc, înfiinţată în 2005, iar obiectul său de activitate îl reprezintă distribuţia de GPL. Compania deţine zece staţii proprii şi alimentează alte 25 de staţii. Carburantul este achiziţionat de la rafinăriile principalilor jucători pe piaţa petrolieră din România, Rompetrol, Petrom şi LukOil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite