Fotbalul creşte afacerile caselor de pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile din domeniu se aşteaptă la o majorare a vânzărilor, dar şi la atragerea de jucători fără experienţă. Evenimentele sportive care vor avea loc în acest an se vor reflecta în

Companiile din domeniu se aşteaptă la o majorare a vânzărilor, dar şi la atragerea de jucători fără experienţă.

Evenimentele sportive care vor avea loc în acest an se vor reflecta în mod pozitiv în afacerile caselor de pariuri. Acestea mizează încă de pe acum pe o sporire a numărului de jucători şi, implicit, pe o creştere a încasărilor. Cea mai mare contribuţie o va avea Campionatul European de Fotbal din luna iunie. De câştigat nu vor avea doar firmele de profil, ci şi jucătorii "inspiraţi".

50% reprezintă procentul de creştere a numărului de clienţi pe perioada Campionatului European de Fotbal

Chiar dacă nu există date oficiale centralizate cu privire la sumele încasate anul trecut de către clienţii caselor de pariuri, este cert că cele mai mari câştiguri s-au făcut din pariurile pe meciurile de fotbal.

În piaţa autohtonă activează o singură companie de stat, respectiv Loteria Română. Deşi deţine o cotă importantă din acest segment, prin intermediul jocului Pariloto, introdus încă din septembrie 2004 şi obţine şi venituri semnificative, instituţia refuză să ofere cifre concrete în acest sens.

"Jocul Pariloto este în momentul de faţă pe locul 3 în ceea ce priveşte ponderea veniturilor financiare realizate de Loteria Română. Din momentul lansării şi până în prezent, Pariloto a avut o evoluţie permanent pozitivă", se arată în răspunsul formulat de instituţie pentru "Adevărul".


100 de clienţi pe zi


Nu acelaşi lucru se întâmplă însă şi în cazul companiilor private. Stanleybet, spre exemplu, a anunţat că a plătit anul trecut către jucătorii din România aproximativ 10 milioane de euro, sumă ce reprezintă circa 70% din totalul sumelor pariate în agenţiile companiei.

"Cum era şi firesc, majoritatea profiturilor realizate de jucători au provenit din pariuri pe fotbal", a declarat directorul general al companiei, Liviu Popovici. Pentru câştigarea unei cote de piaţă cât mai importantă, compania britanică a recurs la noi servicii care să atragă jucătorii.

Pentru anul în curs, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri de până la 20%, mizând în principal pe veniturile suplimentare ce vor fi încasate în iunie. "La sfârşitul anului trecut am avut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, valoare ce va creşte în acest an cu 20%, mai ales datorită pariurilor în creştere ce vor fi înregistrate pe perioada Campionatului European", a mai precizat Popovici.


Şi pentru Astra Sport Bets, campionatul de fotbal din Austria şi Elveţia este în acest an o adevărată "mină de aur". "Dacă în acest moment fiecare agenţie Astra înregistrează zilnic aproximativ 100 de clienţi, în timpul Campionatului European numărul acestora ar putea creşte cu circa 50%.

Nu aceeaşi dinamică o vor avea însă în acea perioadă şi încasările, acestea urmând să crească pe timpul desfăşurării evenimentului sportiv cu aproxima tiv 30%", a declarat, pentru "Adevărul", Daniel Smeadă, PR Astra Sport Bets. Compania are în acest moment un număr total de 350 de agenţii, deschise în toate oraşele ţării, iar până la sfârşitul lunii martie, numărul acestora va creşte până la 380.


Impozit de 20% sau 25%, de la 1 ianuarie 2008


Potrivit reprezentanţilor companiilor de profil, piaţa pariurilor din România ar fi avansat mai rapid dacă nu ar fi fost ţinută pe loc de prevederile legislative. "Performanţele puteau fi şi mai mari dacă regimul de taxare şi mediul legislativ ar fi fost mai prietenoase. Din nefericire există un exces de fiscalitate care combinat cu instabilitatea legislativă din acest domeniu aduc deservicii jucătorilor şi bugetului de stat, nu doar companiilor din domeniu", a explicat Popovici.


De la 1 ianuarie 2008, veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 20% aplicată asupra venitului net care nu depăşeşte cuantumul de 10.000 lei şi cu 25% în cazul venitului net care depăşeşte cuantumul de 10.000 lei, inclusiv. Sumele de până la 600 de lei nu se impozitează.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite