Ford se menţine cu greu pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford se menţine cu greu pe piaţă
Ford se menţine cu greu pe piaţă

Recesiunea economică a lovit serios în constructorii auto americani. Dacă General Motors a trecut deja prin procedurile de faliment, Ford, principalul concurent în SUA, a avut în al doilea trimestru un profit în scădere cu aproape 80%, ajungând la 2,3 miliarde de dolari.  


Constructorul auto american a reuşit, totuşi să facă economii de 3,4 miliarde de dolari prin reducerea datoriei totale a grupului şi a diviziei financiare.

Ford Europa se descurcă
În termeni operaţionali, grupul a înregistrat în al doilea trimestru pierderi de 638 de milioane de dolari, faţă de un profit de 768 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul negativ indică pierderi operaţionale de 851 de milioane de dolari pentru divizia din America de Nord. Sucursala europeană a avut un profit operaţional de 138 de milioane de dolari.

Creştere de aproape 40% în China
Cifra de afaceri Ford s-a redus cu 11 miliarde de dolari, ajungând la 27,2 miliarde de dolari, în timp ce livrările au scăzut cu 390.000 de unităţi, până la 1,2 milioane de autovehicule. Printre cele mai dinamice pieţe pentru Ford s-a dovedit a fi cea din China, unde vânzările au crescut cu aproape 40%.

Raportul notează că, în al doilea trimestru, cota de piaţă a producătorului auto a crescut în toate regiunile în care grupul este prezent. În Europa, cota de piaţă a urcat cu 0,5 puncte procentuale, la 9%, iar în America de Sud cu un punct procentual, la 10,4%.

Împrumut de şase miliarde de dolari
În perioada aprilie-iunie, Ford a reuşit să strângă 1,6 miliarde de dolari printr-o ofertă de acţiuni obişnuite şi a primit acceptul Departamentului american al Energiei pentru accesarea unui împrumut de aproape şase miliarde de dolari, folosit la dezvoltarea de vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Constructorul auto intenţionează să investească 14 miliarde de dolari, în SUA, în următorii şapte ani pentru construirea de vehicule cu tehnologie avansată.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite