Fonduri de 1,5 miliarde de lei pentru infrastructura energetică, în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fonduri de 1,5 miliarde de lei pentru infrastructura energetică, în primul semestru
Fonduri de 1,5 miliarde de lei pentru infrastructura energetică, în primul semestru

Ministerul Economiei a alocat fonduri de 1,59 miliarde de lei pentru proiectele de infrastructură în domeniul energetic şi al gazelor naturale, în primele şase luni ale acestui an.

Cele mai mari sume au fost alocate companiilor Romgaz, Electrica, Hidroelectrica, Transgaz, Complexul Energetic Craiova, Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignituluişi Complexul Energetic Rovinari.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a primit 184 de milioane de lei pentru lucrări de explorare pentru descoperirea de noi zăcăminte, 73 de milioane de lei au fost alocate exploatării, forajului şi tehnologiei de gaze, iar aproape 60 de milioane de lei au revenit proiectelor de retehnologizare şi modernizare a echipamentelor.

Hidroelectrica a primit 134,5 milioane de lei pentru modernizarea centralelor de pe râul Olt, din sectorul Slatina, 73 de milioane de lei pentru retehnologizarea centralei Porţile de Fier II, precum şi 37 de milioane de lei pentru retehnologizarea echipamentelor de la hidrocentrala Lotru Ciunget.

Companiei Transgaz i-a fost alocată suma de 94 de milioane de lei pentru conductele de transport al gazelor.

Suma totală alocată proiectelor de infrastructură în anul 2009 la nivelul companiilor din portofoliul Ministerului Economiei este de 3,327 miliarde de lei, din care 111 milioane de lei reprezintă suma alocată de la bugetul de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite