O firmă cu sediul în magazinul Unirea a cumpărat 21,96% din acţiunile Flamingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O firmă cu sediul în magazinul Unirea a cumpărat 21,96% din acţiunile Flamingo
O firmă cu sediul în magazinul Unirea a cumpărat 21,96% din acţiunile Flamingo

UPDATE Cotaţiile titlurilor Flamingo International (FLA) au urcat astăzi cu 14,36%, după primele 50 de minute de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, în timp ce restul pieţei de capital înregistra creşteri uşoare, de 0,6%.

Pachetul de acţiuni Flamingo vândut luni de QVT Fund, reprezentând aproape 22% din titluri, a fost preluat de o firmă cu sediul în magazinul Unirea, aflat în proprietatea familiei Adamescu, care deţine un pachet semnificativ de acţiuni la retailerul de electronice şi electrocasnice.

Transferul de acţiuni, pentru 5,1 milioane de lei, a fost operat între QVT Fund şi Midfair Management Services, firmă cu sediul în magazinul Unirea şi deţinută în proporţie de 99,98% de Midfair Limited, societate înregistrată în Cipru.

Midfair Management Services a cumpărat acţiunile Flamingo printr-o tranzacţie specială, în urma căreia QVT Fund a ieşit din acţionariatul retailerului. Acţiunile au fost transferate la preţul de 0,03 lei, similar cu ultima cotaţie a acţiunilor din şedinţa de vineri, de 0,03 lei.

Centrul comercial Unirea este administrat de firma Unirea Shopping Center (SCDM), la care familia Dan şi Carmen Adamescu deţine 74,16% din acţiuni.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, Dragoş Cincă, fondator al Flamingo, este cel mai mare acţionar al retailerului IT, electronice şi de electrocasnice, cu 25,19% din titlurile Flamingo.

În structura acţionariatului se mai regăsesc omul de afaceri Dan Adamescu, care are indirect 17,5% din acţiuni, Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numit, marţi, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Flamingo, după ce Dragoş Simion a renunţat la funcţie.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Ieşirea QVT Fund din acţionariatul Flamingo a venit după o serie de litigii cu ceilalţi acţionari ai companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite