Ministrul rus de finanţe: Statele dezvoltate întârzie procesul de reformare a FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele dezvoltate întârzie procesul de reformare a Fondului Monetar Internaţional (FMI), este de părere ministrul rus de finanţe, Aleksei Kudrin. Declaraţia acestuia vine în contextul în care Rusia încearcă să îşi sporească influenţa în cadrul instituţiei financiare internaţionale.

"Se observă deja multe întârzieri şi obstacole în acest proces", a spus Kudrin, considerat un aliat fidel al primului ministru Vladimir Putin, la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg.

Fondul Monetar Internaţional trebuie să devină "un reprezentant al principalelor economii din lume", a subliniat ministrul rus, adăugând că ţările trebuie să fie reprezentante "în funcţie de importanţa economiei lor şi de rolul lor în economia mondială".

Rusia, ca şi India sau Brazilia, încearcă să-şi mărească influenţa în cadrul FMI şi în procesul său de decizie, dominat în prezent de ţările dezvoltate şi în principal de Statele Unite, informează NewsIn.

La finalul lunii mai, Moscova a anunţat FMI că intenţionează să cumpere obligaţiuni ale instituţiei financiare în valoare de 10 miliarde dolari, pentru a majora resursele Fondului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite