Grupul Eurohold vrea să preia o firmă românească de leasing aflată în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul Eurohold vrea să preia o firmă românească de leasing aflată în pragul falimentului
Grupul Eurohold vrea să preia o firmă românească de leasing aflată în pragul falimentului

Grupul financiar bulgar Eurohold, acţionar principal al EuroIns România, se află în negocieri pentru preluarea unei companii de leasing din România aflată în pragul falimetului, precum şi a unui număr mare de dealeri auto din România şi Macedonia, potrivit publicaţiei bulgare Dnevnik, citată de NewsIn.

Grupul Eurohold nu vrea, însă, să precizeze numele dealer-ului auto până la finalizarea tranzacţiei. Borislav Feschiev, membru al consiliului de administraţie al Eurohold, a declarat că firma de leasing din România pe care o au în vedere se află în pragul falimentului şi crede că grupul va fi capabil s-o restructureze, urmând să completeze portofoliul companiei de leasing Eurolease Auto România. El a adăugat că Eurohold este interesată de astfel de achiziţii şi pe piaţa bulgară, unde vizează firme aflate în dificultate, dar cu portofolii şi conducere solide.
În următorii ani, Eurohold intenţionează să vândă mai multe active, astfel încât să facă rost de bani pentru operaţiunile de bază, precum cele de asigurări, leasing şi vânzări auto, a declarat preşedintele consiliului de administraţie, Kiril Boşov. În prezent, Eurohold negociază vânzarea producătorului de echipamente medicale Etropal, care ar putea avea loc până la sfârşitul anului. De asemenea, grupul intenţionează să renunţe şi la compania de testare a produselor industriale şi minerale Eurotest Control.
Eurohold estimează că va înregistra un profit de circa 8,4 milioane de leva (4,28 milioane de euro) în acest an şi venituri de 412 milioane de leva (210,2 milioane de euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite