Electrolux concediază masiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul suedez Electrolux, al doilea mare producător de electrocasnice la nivel mondial, a anunţat că va reduce personalul cu peste 3.000 de posturi, în contextul unui declin abrupt al

Grupul suedez Electrolux, al doilea mare producător de electrocasnice la nivel mondial, a anunţat că va reduce personalul cu peste 3.000 de posturi, în contextul unui declin abrupt al cererii.

„Momentan nu există o declaraţie oficială din partea Electrolux România în privinţa disponibilizărilor sau a reducerii producţiei”, ne-au declarat oficialii companiei.

Electrolux deţine, din 1997, producătorul de aragazuri Samus, cu 1.900 de angajaţi. La Satu Mare este realizată majoritatea producţiei de aragazuri Zanussi, Electrolux şi AEG din Europa.

De asemenea, aici sunt produse şi o parte din aragazurile Electrolux distribuite atât local, cât şi internaţional.

Cererea pentru electrocasnice a scăzut considerabil în ultimele două săptămâni din noiembrie şi în prima parte a lunii decembrie, atât în Europa, cât şi în America de Nord.

„În astfel de momente este nevoie de prudenţă şi de decizii strategice coerente, care să minimizeze impactul crizei asupra businessului”, explică Monica Iavorschi, directorul general Arctic.

De la Găieşti, compania livrează frigidere atât pentru piaţa internă, cât şi la export. „Până în acest moment, în cadrul companiei Arctic nu au fost luate în discuţie măsuri precum disponibilizări de personal sau reduceri de producţie”, a mai spus managerul.

În niciun caz nu vom renunţa la producţia de PC-uri, spune Dan Ostahie, proprietarul magazinelor Altex şi al producătorului de calculatoare CES.

„Mâine va avea loc o întâlnire cu bordul director CES pentru stabilirea planului de acţiuni şi a obiectivelor pentru 2009”, ne-a declarat Dan Ostahie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite