EXCLUSIV: Guzu se axează pe profile metalice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Guzu
Daniel Guzu

Omul de afaceri Daniel Guzu, fondator al companiei Fabryo, a anunţat pentru „Adevărul” că va investi jumătate de milion de euro în compania Duraziv

Extinderea capacităţii de producţie pe divizia de profile metalice din cadrul fabricii Duraziv îl va costa  500.000 de euro pe Daniel Guzu. Cele două utilaje comandate, linia de fâşiat tabla şi maşina de profilat pentru armătura utilizată la execuţia de tâmplărie PVC, vor fi aduse în fabrică în primul semestru. Aceste elemente vor determina o creştere a producţiei de la 1.000 de tone la 1.200 de tone pe lună, cât şi o îmbunătăţire a calităţii produselor.

Creşteri de 10%

Pentru 2010 compania Duraziv şi-a propus o creştere a vânzărilor cu aproximativ 10% comparativ cu anul trecut. Anul a debutat cu majorări ale preţului tablei, însă, Guzu vede în acest aspect o provocare în ceea ce priveşte calitatea produselor. „La Duraziv am doi copii, adezivii şi profilele metalice. Cu cel mare, profilele metalice, sunt linştit, dar tot mai trebuie să investesc din când în când. Cu cel mai mic, adezivii, avem examen anul acesta. Am investit în el anul trecut, iar acum aşteptăm rezultatele”  spune Daniel Guzu, director general Duraziv. El precizează că businessul cu profilele metalice este unul matur.
Pe piaţa de profile metalice, Duraziv, fostă Bau Profil, are o experienţă de şapte ani şi ocupa poziţia a doua sau a treia, în funcţie de zonă. Cea mai accentuată concurenţă se manifestă în Bucureşti, unde compania se situează pe locul trei, potrivit datelor proprii. „Secţia de profile a lucrat în vârful sezonului în 2009 la capacitate maximă. Investiţia în această extindere vine ca o urmare firească a  majorării numărului de comenzi. Anul trecut profilele metalice au adus pentru Duraziv 60% din totalul cifrei de afaceri.” precizează Guzu. Cele mai mari vânzări la profilele metalice sunt înregistrate în judeţele Galaţi, Constanţa, Argeş şi Iaşi. Pentru armătură, vânzări importante sunt realizate în Prahova, Bucureşti, Cluj şi Bacău. Cele mai vândute sunt profilele pentru placări inclusiv accesoriile aferente.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite