Doar 6% din români şi-ar cumpăra maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 6% din români  şi-ar cumpăra maşină
Doar 6% din români şi-ar cumpăra maşină

Dacă anul trecut, 9% dintre români luau în calcul achiziţionarea unui autoturism, în 2009 numărul acestora a scăzut cu 3%, potrivit unui studiu GfK.

Raportul mai arată faptul că mai mult de o treime din românii care au deja o maşină locuiesc în Bucureşti sau în zonele urbane.

În plus, 60% dintre români preferă mărci precum Volkswagen, Logan sau Opel şi mai mult de jumătate dintre ei au cumpărat deja un autoturism Dacia. Dintre aceştia, 13% deţin o maşină marca Logan, iar 40% au în garaj un alt model al fabricii de la Mioveni.

Maşinile second-hand sunt o alternativă

Românii care locuiesc în partea de vest a ţării sunt cei care se gândesc cel mai des să cumpere un autovehicul second hand. Astfel, 55% dintre ei ar apela la aceasta opţiune, iar majoritatea sunt din Ardeal, Banat sau Crişana. În ceea ce priveşte modalitatea de plată a maşinilor cumpărate, românii, în special cei din mediul rural, preferă să achite pe loc contravaloarea automobilului achiziţionat.

În plus, creditele auto au ajuns să fie cele mai puţin populare metode de plată. Criteriul cel mai des luat în calcul de mai mult de o treime dintre români la alegerea unui automobil este preţul avantajos. Mai mult, 24% dintre ei sunt interesaţi de consumul redus de carburant, iar 18% sunt atraşi de marca autovehiculului.

România stă prost şi în ceea ce priveşte înmatriculările de maşini noi în primele opt luni ale anului. Numărul autoturismelor înregistrate în acest interval a scăzut cu 60%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Constructorilor Europeni de Automobile, citate de NewsIn. Astfel, în primele opt luni au fost înregistrate peste 81.000 de maşini noi în România, faţă de cele 200.000 aferate intervalului ianuarie –august 2008.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite