Dinastia Murarilor găteşte nuntaşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia "Adevărul 500 Miliardari" va fi lansată astăzi, la ora 11.00, la Hotelul Marriot din Bucureşti. Pe piaţă, topul va putea fi cumpărat începând de mâine.Tot mâine veţi putea citi în "Adevărul" poveşti despre miliardari: ce iahturi, avioane sau elicoptere deţin, cine are case de vacanţă în Caraibe etc.  

Candidat la Top 500

Soţii Muraru au creat lanţul de magazine Dinasty, brand care se axează  pe confecţiile de nuntă. Dinasty este un business solid, o poveste de succes a unei familii din Piatra Neamţ care au reuşit să se impună pe piaţa costumelor de ceremonii din România.

Gabriel Muraru a fost ofiţer de armată. Nici prin cap nu-i trecea în 1996, atunci când a pus arma în rastel, că peste câţiva ani va fi creator de modă şi patron de cafenele. Şi totuşi aşa s-a întâmplat, iar toată povestea a început de la o cravată.

“Cu acest accesoriu am intrat în business, în 1997”, îşi aminteşte Gabi Muraru. Chiar şi cu cravate, afacerea mea mergea ca pe roate, însă simţeam că îi lipseşte ceva. Am început să călătoresc în ţările cu tradiţie în modă: în Italia, Franţa sau ţările asiatice şi cei de acolo mi-au deschis ochii.

Costumele ieftine nu au căutare, românii vor lux

Cei de la Como, din Italia i-au spus că trebuie să vândă un stil de viaţă şi să creeze un brand. Cravate poate vinde oricine. Cu această idee s-a reîntors în ţară unde a creat brandul Dinasty, care astăzi are o cotă de piaţă de aproape 30%.

Au pornit de la un atelier, micuţ, şi au ajuns ca astăzi să deţină la Piatra Neamţ una dintre cele mai moderne fabrici de îmbrăcăminte din ţară.

Murarii au reuşit să dezvolte din nimic un business care valorează peste 10 milioane de euro. Dinasty şi Alb şi Negru sunt brandurile sub care soţii Muraru dimpreună cu creatoarea Agnes Toma îşi comercializează creaţiile.

Carmen Muraru este managerul firmei Dinasty Prod. Am găsit-o la fabrică, în biroul ei. “Eu fac cu adevărat muncă de manager.

Am studiat timp îndelungat meseria de manager şi nu mă bag în treaba directorilor mei. De-a lungul anilor am crescut oameni competenţi în sânul firmei care lucrează astăzi în top managament, iar mie mi-a rămas activitatea de manager în sensul occidental al cuvântului”, spune Carmen Muraru. Gabi creează, Carmen coordonează şi astfel au reuşit să se impună pe o piaţă dură.

“Vindem costume de ceremonii, dar şi costume casual. Ceea ce vă pot spune este că cel mai bine merg confecţiile foarte scumpe. Costumele care costă peste 1.000 de lei se vând cel mai bine”, spune managerul firmei Dinasty Prod. Gabi Muraru se ocupă de celelalte firme, iar în cadrul Dinasty are în grijă partea de creaţie.

Cafenelele culturale, un business de clasă

“Eu însumi sunt purtător de costum, şi cred că acest lucru face diferenţa între noi şi concurenţă. Mă răzgândesc de 10 ori până mă hotărăsc asupra unui model, participăm la toate prezentările de modă de la Milano şi creăm ceea ce se cere pe piaţa noastră”, spune şi creatorul Gabi Muraru.

“Intenţionez să construiesc un lanţ de cafenele de lux sub brandurile “Gatsby” şi “Society”. Acestea vor fi amplasate în pasajele pietonale ale marilor oraşe. În total vor fi peste 30 de cafenele, iar investiţia într-o singură locaţie variază între 150.000-250.000 de euro”, spune Muraru. Cu toate că businessurile le ocupă aproape tot timpul, soţii Muraru îşi fac timp şi pentru pasiunile lor.  Gabi este pasionat de ceasuri şi maşini, iar Carmen, de călătorii. Cei doi au un copil de 14 ani, de care sunt foarte mândri.

image

Costumele care costă peste 1.000 de lei se vând cel mai bine

image


Gabi Muraru
manager Dinasty Prod

Fişă de afacere

Firma Dinasty a fost înfiinţată în 1997 de Gabi şi Carmen Muraru. În anul 2002 a luat fiinţă şi brandul Alb şi Negru, în colaborare cu o celebră creatoare de modă autohtonă, Agnes Toma. Astăzi, Dinasty şi Alb şi Negru sunt pe primele locuri în topul firmelor de profil din România, cu o cifră de afaceri de 6 milioane de euro.  Fabrica din Piatra Neamţ foloseşte tehnologie de ultimă generaţie, iar produsele fabricate aici sunt prezente în aproape toate centrele comerciale mari din ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite