Dinu Patriciu îşi majorează participaţia la Deutsche Land

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Patriciu îşi majorează participaţia la Deutsche Land
Dinu Patriciu îşi majorează participaţia la Deutsche Land

Black Sea Global Properties Limited şi-a majorat participaţia la fondul german la 32,1% şi a lansat o ofertă de preluare integrală

Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlată de Dinu Patriciu, a cumpărat astăzi 11,9 milioane de părţi sociale Deutsche Land, la 12 pence pe unitate, reprezentând un preţ total de 1,4 milioane lire sterline (1,6 milioane euro), majorându-şi participaţia în capitalul fondului de investiţii imobiliare de la 29,9% la 32,1%, potrivit Mediafax.

În consecinţă, conform reglementărilor bursei de la Londra, firma a lansat o ofertă obligatorie de preluate integrală a Deutsche Land, la un preţ de 12 pence pe acţiune, evaluând capitalul fondului la 39,9 milioane lire (45,36 milioane euro), se arată într-un comunicat  al companiei.

În urma tranzacţiei de miercuri, BSGP deţine 106,867 milioane de acţiuni Deutsche Land, din totalul de 332,919 milioane de părţi sociale. Astfel, pentru acţiunile rămase, la preţul de 12 pence pe unitate oferit, firma lui Dinu Patriciu ar urma să plătească circa 27 milioane de lire sterline (30,72 milioane euro), dacă toţi acţionarii ar accepta oferta.

BSGP atribuie astfel o valoare de piaţă de 421,9 milioane lire sterline (479,5 milioane euro) companiei, datoriile fondului ridicându-se la 382 milioane lire sterline (434,29 milioane euro).

Preţul oferit este cu 9,1% mai ridicat faţă de cotaţia de 11 pence pe acţiune a Deutsche Land de la finele şedinţei de tranzacţionare de marţi pe bursa de la Londra.„Oferta noastră prezintă acelor acţionari care doresc să-şi vândă deţinerile la Deutsche Land oportunitatea de a câştiga lichiditate la un preţ corect", a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu.Oferta este condiţionată numai de primirea acceptului de vânzare/cumpărare de la suficienţi acţionari, astfel încât BSGP sau orice persoană afiliată firmei să controleze cel puţin 50% din drepturile de vot în acţionariatul Deutsche Land, se mai arată în comunicat.

Black Sea Global Properties a intrat în acţionariatul fondului imobiliar în luna iunie, când a cumpărat acţiuni reprezentând 29,9% din capitalul social al Deutsche Land pentru 12 pence pe titlu, în cadrul unei majorări de capital. Suma totală plătită atunci de BSGP se ridică la 11,4 milioane lire sterline (13,3 milioane euro).
Deutsche Land controla, la 30 iunie, active în valoare totală de 600 milioane de euro pe piaţa imobiliară germană, în scădere cu 4,1% comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului trecut. Fondul a încheiat primul semestru al acestui an cu o pierdere netă de 45,41 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 11,12 milioane euro în perioada similară a lui 2008. La nivelul anului trecut, Deutsche Land a avut pierderi totale de 68,98 milioane euro.

Tot în iunie, BSGP făcea o ofertã cash pentru fondul Rutley European Property, la preţul de şase pence pe acţiune. În luna august, compania controla aproximativ 75,5% din fond. În portofoliul companiei BSGP se mai află şi Fabian, fond specializat în proprietăţi comerciale din România şi Europa de Est.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite