Den Braven va investi 7,5 milioane de euro într-o fabrică la Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de producţie va deveni centru regional pentru Europa de Est Producătorul olandez de materiale de construcţii Den Braven va investi circa 7,5 milioane de euro pentru a construi, în

Unitatea de producţie va deveni centru regional pentru Europa de Est

Producătorul olandez de materiale de construcţii Den Braven va investi circa 7,5 milioane de euro pentru a construi, în apropierea Capitalei, o fabrică de spume poliuretanice, spaţii de depozitare şi birouri, cu o suprafaţă totală de 10.200 metri pătraţi.

"Fabrica va fi construită pe DN7, în apropiere de Chitila, şi va reprezenta centrul regional de distribuţie al companiei pentru Europa Centrală şi de Est", a declarat directorul general al Den Braven România, Adrian State.

Potrivit acestuia, decizia grupului de a investi într-o unitate de producţie în România a fost determinată de vânzările ridicate ale produselor Den Braven pe piaţa românească, care au ocupat în anul 2005 primul loc din cele 85 de ţări în care activează grupul.

Unitatea va fi ridicată pe un teren de 30.000 mp şi îşi va începe activitatea în luna august, circa 50% din producţie urmând să fie vândută la export, iar restul, pe piaţa internă.

Vânzări de 27 milioane de euro pentru acest an

Den Braven România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 17,5 milioane de euro, în creştere cu 32% faţă de 2005, din care 1,4 milioane de euro au reprezentat vânzări în Republica Moldova.

Pentru anul în curs, compania îşi propune să atingă un nivel de 25 milioane de euro, creşterea fiind favorizată de începerea producţiei în noua fabrică.

Compania este importator şi distribuitor de produse pentru izolaţii, iar ponderea spumelor poliuretanice ocupă 30% din cifra de afaceri.

Den Braven a fost înfiinţată în 1997 şi face parte din grupul multinaţional de firme producătoare şi de distribuţie de origine olandeză Den Braven. Firma distribuie spume poliuretanice, izolanţi, spray-uri retuş şi tehnice, adezivi şi accesorii destinate pieţei construcţiilor, industriei auto şi tâmplăriei cu geam termoizolant, precum şi utilizatorilor casnici.

Produsele sunt distribuite direct, printr-o reţea proprie de vânzări, cu filiale în România şi Republica Moldova. Principalii competitori ai Den Braven pe piaţa românească sunt companiile Selena România, Henkel (Germania) şi Sudal (Belgia).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite