Debut în scădere pentru acţiunile celui mai mare grup bursier din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile NYSE Euronext au înregistrat o scădere de 0,8%, la lansarea lor în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la Paris, scrie "The Wall Street Journal". Debutul

Acţiunile NYSE Euronext au înregistrat o scădere de 0,8%, la lansarea lor în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la Paris, scrie "The Wall Street Journal".

Debutul tranzacţionării la bursă a acţiunilor NYSE Euronext vine după un proces de fuziune dintre grupul bursier american NYSE şi operatorul bursier de la Paris, Amsterdam, Bruxelles şi Lisabona, în urma căruia a luat naştere cel mai mare grup bursier din lume. Procesul de fuziune a durat aproape un an, iar noua entitate are sedii atât în Europa, cât şi în SUA. Acţiunile NYSE Euronext au coborât până la cotaţia de 73,91 euro de la 75,61 euro, după ce directorul executiv, John Thaine, şi noul director executiv adjunct, Jean-Francois Theodore, au participat la începutul tranzacţionării la vechea Bursă din Paris. Fuziunea bursieră reprezintă şi un pas important în procesul de doi ani şi jumătate pentru consolidarea industriei, cu reducerea costurilor şi creşterea vitezei de execuţie. Cele două burse au acceptat să fuzioneze în iunie 2006, după ce Euronext a respins oferta rivală făcută de Deutsche Boerse. Valoarea tranzacţiei se ridică la 14 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite