DaimlerChrysler confirmă vânzarea unităţii Chrysler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul german de automobile DaimlerChrysler a recunoscut pentru prima dată că se află în discuţii pentru vânzarea unităţii americane Chrysler, dar că încă nu a găsit

Producătorul german de automobile DaimlerChrysler a recunoscut pentru prima dată că se află în discuţii pentru vânzarea unităţii americane Chrysler, dar că încă nu a găsit cumpărătorul, relatează Reuters. Directorul executiv al companiei, Dieter Zetsche, a declarat că încă nu poate face publice detaliile discuţiilor, pentru a nu limita orizontul opţiunilor.

"Până acum sunt mulţumit de cum decurg lucrurile. Totul decurge conform planurilor", a adăugat el. Surse apropiate situaţiei au afirmat că interesate de unitatea Chrysler sunt fondurile de investiţii Cerberus Capital Management şi Blackstone Group, dar şi grupul canadian Magna International. Cele trei companii au făcut deja oferte formale pentru achiziţionarea Chrysler, şi negocierile s-ar putea încheia până la sfârşitul lunii aprilie, conform publicaţiei "Detroit News", citată de Reuters. Daimler ar putea primi pentru divizia Chrysler 8 miliarde de dolari. Vânzarea unităţii americane va amortiza şi costurile unei restructurări, care se ridică la 1,33 miliarde de dolari. Planul de restructurare va duce la disponibilizarea a 13.000 de angajaţi şi închiderea unei fabrici. Asta pentru ca, până în 2007, compania să revină pe profit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite