Dafora vrea să câştige lucrări de foraj petrolier în Kuweit şi Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Dafora SA Mediaş vrea să câştige lucrări de foraj petrol şi gaze în state arabe precum Kuweit şi Libia şi intenţionează să reia activităţile în Ucraina şi Bulgaria, iar compania de conducte Condmag, care face parte din Dafora Group, alături de Dafora SA, urmăreşte să câştige licitaţia pentru construcţia tronsonului românesc al gazoductului Nabucco.

„Cei din Libia doresc să lucreze cu un singur contractor, care să asigure şi forej şi legare de conducte, iar noi suntem pregătiţi pentru acest lucru, ceea ce reprezintă un avantaj”, a declarat omul de afaceri Gheorghe Călburean, care controlează grupul Dafora şi este CEO al Dafora SA

  În ceea ce priveşte construirea tronsonului românesc al Nabucco, acesta a precizat că îşi doreşte să contracteze întreaga lucrare, pe care o va subcontracta altor firme specializate pe fiecare segment.

  Întrebat dacă ar dori să realizeze acelaşi lucru şi pentru tronsoanele din alte ţări, precum Bulgaria, Turcia, Ungaria, Călburean a spus că ar fi dispus, însă depinde de decizia luată de autorităţile din acele state.

  Profitul şi cfira de afaceri ale Condmag pentru primele nouă luni ale anului au crescut cu 100% faţă de perioada similară a anului trecut, la valori de 18 milioane de lei, respectiv 187 milioane de lei.

  Călburean a explicat această evoluţie prin investiţiile majore ale Romgaz şi Transgaz în sistemul de transport, după criza gazelor din iarna trecută.

  Totodată, omul de afaceri şi-a propus să-şi extindă activităţile din domeniul energiei geotermale, pe care le derulează prin firma Transgex. "Avem licenţe pentru exploatarea apelor geotermale care reprezintă 50% din piaţă, situate în vestul ţării şi vrem să achiziţionăm şi alte licenţe", a spus Călburean. Acesta a arătat că întregul oraş Beiuş este alimentat cu căldură asigurată de noi şi suntem în discuţii cu administraţia din Oradea ca energia geotermală să fie principala sursă de apă caldă şi încălzire pentru oraş".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite