Dacia vrea să vândă 30 de autoturisme cu GPL în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, livrările modelului furgon VAN acoperă 67% din segmentul de profil Automobile Dacia estimează că va înregistra în acest an o creştere de 10-15% a cifrei de afaceri, faţă

În prezent, livrările modelului furgon VAN acoperă 67% din segmentul de profil

Automobile Dacia estimează că va înregistra în acest an o creştere de 10-15% a cifrei de afaceri, faţă de nivelul de 1,6 miliarde de euro consemnat anul trecut. Evoluţia este pusă de oficialii companiei pe seama extinderii gamei de modele, odată cu lansarea unui model furgon (Logan VAN), a noului pick-up şi a modelului Logan echipat cu instalaţie de alimentare cu GPL.

În ceea ce priveşte vânzările pe care Dacia le va înregistra pe piaţa locală, acestea se vor cifra în jurul a 110.000 unităţi, reprezentanţii companiei estimând că noua formulă de calcul a taxei de primă înmatriculare nu va influenţa în mod semnificativ vânzările.

"Nimeni nu ştie dacă aceasta va fi grila care se va aplica după 1 ianuarie 2008. În orice caz, nu cred că noua formulă de calcul va avea un impact atât de mare asupra Automobile Dacia. Va exista cu siguranţă o creştere a importurilor de autovehicule de ocazie, dar fără un impact demn de luat în seamă", a declarat, ieri, preşedintele Automobile Dacia, Francois Fourmont. Potrivit acestuia, în 2008, vânzările de Automobile Dacia se vor situa la nivelul estimat pentru acest an, de circa 100.000-110.000 de unităţi, sau vor creşte cu până la 5%.

Vor apărea două noi versiuni Logan

Vânzările modelului modelului furgon VAN, lansat la începutul anului au o evoluţie satisfăcătoare, ele acoperind în prezent 67% din segmentul de profil.

Preşedintele Automobile Dacia, Francois Fourmont a arătat că la finele anului viitor producţia la Automobile Dacia va ajunge la 350.000 de unităţi pe an, faţă de 220-225.000 de unităţi în prezent. În plus, evoluţia pozitivă a indicatorilor Dacia este pusă şi pe seama lansării a două versiuni Logan cu motor de 1,4 litri, echipate cu instalaţie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL). "Estimăm că vom vinde toate cele 30 de maşini pe care le vom produce zilnic, însă dacă cererea va depăşi acest nivel, vom putea mări foarte repede capacitatea de producţie", a declarat, marţi, preşedintele Automobile Dacia, Francois Fourmont. Reprezentanţii companiei apreciază că vânzările de Logan cu GPL vor fi influenţate pozitiv de dimensiunea naţională a reţelei de distribuţie, de numărul ridicat de staţii de alimentare cu acest tip de combustibil, respectiv circa 1.000, şi de preţul redus al GPL-ului.

Cele două versiuni, Logan Preference şi Laureate, au preţuri de 8.000 de euro, respectiv 8.800 de euro. Conform datelor Dacia, în lume circulă peste zece milioane de vehicule alimentate cu GPL, din care 150.000 în România. Reţeaua de distribuţie GPL cuprinde 25.000 de staţii de alimentare în Europa, din care aproape 1.000 în România.

Proiectele companiei pentru anul în curs vizează construcţia unei vopsitorii ecologice, pentru care vor fi alocaţi 50 milioane de euro. "Automobile Dacia va investi 50 milioane de euro într-o vopsitorie ecologică, pe bază de apă, proiectul aflat în derulare urmând să fie finalizat în cel mult un an", au precizat reprezentanţii companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite